Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής δήλωσε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να επαναλάβει τα στρατιωτικά πλήγματα κατά του Ιράν, εφόσον η Τεχεράνη δεν αλλάξει στάση
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι έτοιμες να «τελειώσουν τη δουλειά» στο Ιράν, εάν η Τεχεράνη δεν υποχωρήσει, δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκράχαμ κάλεσε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εξετάσει την επανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν, σε περίπτωση που οι διπλωματικές προσπάθειες δεν οδηγήσουν σε αποτέλεσμα.
Ο γερουσιαστής της Νότιας Καρολίνας, γνωστός για τις σκληρές θέσεις του σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, φέρεται να συνέδεσε την αμερικανική στάση με την ανάγκη να ασκηθεί μέγιστη πίεση στην ιρανική ηγεσία. Όπως ανέφεραν οι Financial Times, ο Γκράχαμ υποστήριξε ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία ή σαφής αλλαγή πορείας από την πλευρά του Ιράν, η Ουάσιγκτον δεν θα πρέπει να αποκλείσει νέα στρατιωτικά πλήγματα.
Η παρέμβασή του έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης γύρω από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τον ρόλο των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Η διατύπωση «finish the job» αποτυπώνει τη γραμμή των πιο «γερακιών» στην Ουάσιγκτον, που θεωρούν ότι η στρατιωτική πίεση αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για να αναγκαστεί η Τεχεράνη να κάνει παραχωρήσεις.
Παράλληλα, η δήλωση Γκράχαμ αναμένεται να εντείνει τη συζήτηση στο εσωτερικό των ΗΠΑ, όπου εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις απέναντι στο ενδεχόμενο νέας αμερικανικής εμπλοκής σε σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελληνικό ποδοσφαιρικό σόου στο Λονδίνο με νικήτρια τη Ντόρτμουντ
- Μεγάλο έργο συντήρησης στο Παναθηναϊκό Στάδιο για πρώτη φορά μετά από 120 χρόνια
- Ελεύθεροι με βαριές εγγυήσεις και αυστηρούς όρους τα δύο στελέχη για τη φωτιά στο ΚΥΤ Αράχθου
- Η Apple στρέφεται σε κινεζικά τσιπ μνήμης λόγω των ελλείψεων από την άνοδο της AI
- Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Μουζάκι Ηλείας
- Παρ’ ολίγον σύγκρουση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ
- Ο Νετανιάχου απορρίπτει το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα και διαφωνεί με τον Τραμπ
- Τέλος εποχής για τα δημοφιλή ad blockers φέρνει η νέα απόφαση της Microsoft στο Edge
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








