Διεθνή

Λίστα Forbes: Πρώτος και τον Μάιο ο Μπερνάρ Αρνό με 209,4 δισ. δολάρια

Ακολουθεί ο Έλον Μασκ με 199,6 δισ. δολάρια - Το top10

Την πρώτη θέση στη λίστα Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου κατέχει και τον Μάιο ο Μπερνάρ Αρνό, ο Γάλλος μεγιστάνας του ομίλου LVMH, που βρίσκεται πίσω από τη Louis Vuitton, τον Christian Dior και άλλες μάρκες ειδών πολυτελείας.

Όπως αναφέρει το Forbes, ο Μπερνάρ Αρνό είναι πρώτος στη λίστα από τον Φεβρουάριο με καθαρή αξία 209,4 δισ. δολαρίων, ενώ ακολουθεί ο Έλον Μασκ με 199,6 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Έλον Μασκ αντάλλαξε θέσεις με τον Τζεφ Μπέζος στα τέλη Απριλίου, καθώς η μετοχή της Tesla παρουσίασε την καλύτερη επίδοσή της μετά το 2021, μία μέρα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Έλον Μασκ στην Κίνα.

Πριν από έναν μήνα, το προβάδισμα του Μπερνάρ Αρνό έναντι του Τζεφ Μπέζος ήταν 30 δισ. δολάρια, ενώ η διαφορά σε σχέση με τον Έλον Μασκ ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Το γεγονός αυτό οφείλεται εν μέρει στην πτώση της μετοχής της LVMH τον τελευταίο μήνα, η οποία μείωσε την περιουσία του Μπερνάρ Αρνό κατά 17 δισ. δολάρια.

Την ίδια στιγμή, ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος από το 1995 ήταν ο πρώτος ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου για σχεδόν τρεις δεκαετίες, είναι πλέον 9ος στη λίστα, με αξία σχεδόν 128 δισ. δολαρίων. Η θέση αυτή είναι η χαμηλότερη που είχε ποτέ, ενώ τον προηγούμενο μήνα κατείχε την 7η θέση.

Όπως αναφέρει το Forbes, αυτό συμβαίνει όχι επειδή δεν αποδίδουν οι επενδύσεις του, αλλά λόγω των καλύτερων επιδόσεων που παρουσιάζουν οι μετοχές των Meta και Alphabet. Επίσης, δύο άλλοι σημαντικοί παράγοντες είναι οι δωρεές ύψους σχεδόν 59 δισ. δολαρίων στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, αλλά και το δαπανηρό διαζύγιό του το 2021.

Υψηλότερα από τον Μπιλ Γκέιτς στη λίστα Forbes βρίσκονται για πρώτη φορά, οι συνιδρυτές της Google, ΛάριΠέιτζ και Σεργκέι Μπριν, οι οποίοι κατέχουν την 6η και την 8η θέση αντίστοιχα. Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται από τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ στην 4η θέση, τον Λάρι Έλισον στην 5η θέση, τον Γουόρεν Μπάφετ στην 7η θέση και τον Στιβ Μπάλμερ στη 10η θέση.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu