Αγωνία για τα αντίποινα στο Ιράν
Δεδομένη χαρακτηρίζεται η ισραηλινή απάντηση στο Ιράν, για τους 180 βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύτηκαν την 1η Οκτωβρίου, την ώρα που αμερικανικά δημοσιεύματα μιλούν για πιέσεις ώστε να μην πληγούν πυρηνικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. Δεν φοβόμαστε τον πόλεμο προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν ενώ η Χεζμπολάχ δηλώνει απτόητη από την ισραηλινή επίθεση που εξελίσσεται σε ολομέτωπη, με εμπλοκή και του ισραηλινού πολεμικού Ναυτικού.
Η μεγαλύτερη πόλη του βόρειου Ισραήλ, η Χάιφα, δέχτηκε 100 και πλέον ρουκέτες από τα εδάφη της Χεζμπολάχ ενώ ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι αναχαιτίστηκαν από τα συστήματα αεροπορικής άμυνας.
Εκτός από την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων, το Τελ Αβίβ δηλώνει έτοιμο να προχωρήσει σε χτυπήματα και από τη θάλασσα.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι οι τελευταίες επιθέσεις έπληξαν και την παραγωγή σιτηρών του Λιβάνου, ενώ επισημαίνει ότι από τα πέντε νοσοκομεία της χώρας, τα τέσσερα δεν μπορούν πλέον να λειτουργούν. Οι επιδημίες είναι επιπλέον απειλή, επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Χεζμπολάχ: Ακόμη περισσότεροι ισραηλινοί θα εκτοπιστούν από τις επιθέσεις μας
Οι συγκρούσεις στο έδαφος του νοτίου Λιβάνου άρχισαν πριν από επτά ημέρες και οι Ισραηλινοί ακόμη δεν μπορούν να προχωρήσουν, δήλωσε ο προσωρινός αντικαταστάτης του Χασάν Νασράλα, υποστηρίζοντας επίσης ότι όλοι οι διοικητές της Χεζμπολάχ που δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ έχουν αντικατασταθεί.
«Δεν έχουμε κενές θέσεις», δήλωσε ο Σεΐχης Ναΐμ Κασέμ, με επιπλέον μήνυμα ότι οι στρατιωτικές ικανότητες παραμένουν άθικτες παρά το «οδυνηρά πλήγματα» που επέφερε το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες.
Ο Κασέμ είπε ακόμη ότι υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Βουλή Nabih Berri – σύμμαχος της Χεζμπολάχ – για να εξασφαλίσει κατάπαυση του πυρός, αλλά παράλληλα δήλωσε ότι οι επιθέσεις συνεχίζονται με την υποστήριξη του Ιράν και «όλου του άξονα αντίστασης».
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε τουλάχιστον 190 ρουκέτες με στόχο την Τιβεριάδα, και κέντρο μυστικών υπηρεσιών στα περίχωρα του Τελ Αβίβ. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Άλλους δύο πυραύλους με στόχο τη Γιάφα (Τελ Αβίβ) εκτόξευσαν οι φιλο-ιρανοί Χούθι της Υεμένης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις