Σειρά δράσεων της ελληνικής κυβέρνησης που έγιναν κατά την περίοδο όπου υποστήριζε ότι «λόγω πένθους» δεν θα μπορούσε να δεχθεί αντιπροσωπεία της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) που είχε φτάσει στην Αθήνα, έδωσε στη δημοσιότητα η επιτροπή στο προσχέδιο της έκθεσής της.
Υπενθυμίζεται ότι η αντιπροσωπεία της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε επισκεφθεί την Ελλάδα την περίοδο 6 έως 8 Μαρτίου προκειμένου να διερευνήσει την κατάσταση του κράτους δικαίου αλλά τότε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, είχε ανακοινώσει ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν επρόκειτο να δεχθεί συνάντηση επικαλούμενος το «βαθύ πένθος» από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου. Όμως στο προσχέδιο της έκθεσής που συνέταξε η LIBE αποκαλύπτει σειρά άλλων δραστηριοτήτων, άσχετες με το δυστύχημα των Τεμπών, στις οποίες προέβη η ελληνική κυβέρνηση την ίδια περίοδο και οι οποίες όπως φαίνεται ότι δεν εμποδίστηκαν σε τίποτα από το «βαρύ πένθος» για την πολύνεκρη τραγωδία.
- Στις 9 Μαρτίου πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων με αντιπροσωπεία βουλευτών της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας. Όπως αναφέρει η έκθεση της LIBE στην συνάντηση συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και ζητήματα που αφορούν την «παράνομη μετανάστευση».
- Στις 6 Μαρτίου, δηλαδή την ημέρα που έφτασε η αντιπροσωπεία της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλή η συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη «Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων» όπου περιλαμβάνονται οι διατάξεις για το νερό. Σύμφωνα με το προσχέδιο της έκθεσης της LIBE οι νομοθετικές ρυθμίσεις αφορούσαν την «κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στο νερό και την παραχώρηση τις διαχείρισης αποβλήτων σε ιδιώτες».
- Στις 2 και 3 Μαρτίου, δηλαδή δύο εικοσιτετράωρα μετά το δυστύχημα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, συμμετείχε στην υπουργική συνδιάσκεψη του Μηχανισμού MED5 (Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα και Ελλάδα) που διοργανώθηκε στη Βαλέτα της Μάλτας. Παράλληλα στις 6 Μαρτίου ο κ. Μηταράκης έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Αξιωματούχοι και φορείς «σε συνεννόηση» με την κυβέρνηση
Η LIBE στο προσχέδιο της έκθεσής της άφησε και σαφείς αιχμές και για σειρά άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων και φορέων οι οποίοι αρνήθηκαν να συναντηθούν με την αντιπροσωπεία της στην Αθήνα καταλογίζοντάς τους ότι φαίνεται να λειτούργησαν «σε συνεννόηση» με την ελληνική κυβέρνηση. Ειδικότερα, υπογραμμίζει ότι με την αντιπροσωπεία αρνήθηκαν να συναντηθούν: α) ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, β) ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνος Σκούμας καθώς και άλλοι
εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ και των συνοριοφυλάκων και γ) η Υπηρεσία Ασύλου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι βετεράνοι αναλυτές της αγοράς επιμένουν: Ο χρυσός θα φτάσει στα 10.000 δολάρια
- Φήμες για εξαγορά της Jefferies από την ιαπωνική SMFG
- Δίκη Τεμπών: Εκτός πραγματικότητας, ως συνήθως, ο Άρειος Πάγος τα βρίσκει όλα τέλεια στη δίκη και «κουνάει το δάχτυλο»
- Eπιστρέφει για τέταρτη χρονιά το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ
- Ανακλήθηκε διαφήμιση της Καραμολέγκος με απαξιωτικές εκφράσεις για το ψωμί
- Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφθώδους πυρετού σε ζώα στη Λέσβο
- Διαγραφή των Μετοχών της εταιρείας “ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε.”
- CAIRO MEZZ PLC - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








