Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λόρενς Σάμερς συνέκρινε τα ρίσκα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η παγκόσμια οικονομία με το καλοκαίρι του 2007, με το Ηνωμένο Βασίλειο να αποτελεί μόνο ένα από τα πιθανά προβλήματα.
«Ζούμε μια περίοδο αυξημένου ρίσκου» δήλωσε ο Σάμερς στο Bloomberg. «Όπως ο κόσμος είχε ανησυχήσει τον Αύγουστο του 2007, πιστεύω ότι αυτή είναι μια στιγμή που θα έπρεπε να υπάρχει αυξημένη ανησυχία» πρόσθεσε.
H υψηλή μόχλευση, η αβεβαιότητα για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές, η ανησυχία για τον υψηλό πληθωρισμό, η μεταβλητότητα στα εμπορεύματα και οι γεωπολιτικές εντάσεις είναι μερικοί από τους παράγοντες πίσω από την τρέχουσα αδυναμία των αγορών, υποστήριξε ο Σάμερς.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι δεδομένων των σημερινών ρίσκων «αυτή σίγουρα δεν είναι μια εποχή στην οποία θα μπορούσαν να πάνε διακοπές πολλοί “πυροσβέστες”». «Όταν μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Βρετανία περνάει κάτι τέτοιο, αυτό μπορεί να έχει ευρύτερες συνέπειες» προειδοποίησε ο καθηγητής Οικονομικών στο Χάρβαρντ.
Παρομοίασε τα οικονομικά προβλήματα με δονήσεις πριν από έναν σεισμό. Ενώ μερικές φορές οι δονήσεις σταματούν, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, όπως είδαμε και το 2007, τόνισε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέες ευκαιρίες ενίσχυσης έως 80% για επιχειρήσεις και επενδύσεις
- Ντάλιο: Κίνα και Ιαπωνία μπορεί να περιορίσουν τις αγορές αμερικανικών ομολόγων
- Η Sync του Νίκου Δρανδάκη αλλάζει το rent a car με AI και παράδοση στο αεροδρόμιο
- Πού επενδύουν οι μεγάλοι των σούπερ μάρκετ: Από τα ρομπότ στα διαμερίσματα
- Αμεση ενεργοποίηση του συμφώνου αμοιβαίας άμυνας από Τουρκία, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία
- Κατήφορος για το ευρώ υπό το βάρος του γαλλικού χρέους
- Κομβικής σημασίας επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μαρκ Ρούμπιο στην ελληνική πρωτεύουσα
- Αλμα στο κόστος χρήματος της Ουάσινγκτον
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








