Η τραπεζική αναταραχή που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank δεν έχει ακόμη τελειώσει και ένας σημαντικός αριθμός τραπεζών θα πτωχεύσει μέσα σε δύο χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Man Group, Λουκ Έλις (Luke Ellis), σε συνέδριο του Bloomberg στο Λονδίνο την Τετάρτη.
Όπως σημειώνει το Reuters, ερωτηθείς εάν η κρίση στον τομέα έχει τελειώσει, ο Ellis είπε στην εκδήλωση ότι δεν νομίζει.
«Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ περισσότερες τράπεζες που δεν θα υπάρχουν σε 12-24 μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως οι μικρότερες και περιφερειακές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και νέες τράπεζες στη Βρετανία θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο.
Ο Έλις είπε ότι η τεχνολογία, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα μπορούσαν να κυκλοφορούν οι ανησυχίες για τις τράπεζες. «Τα πράγματα συμβαίνουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Είτε πρόκειται για κρίση είτε είναι καλά νέα», είπε.
Πολλά hedge funds έχουν κερδίσει χρήματα από την αστάθεια στον τραπεζικό τομέα τις τελευταίες ημέρες ποντάροντας εναντίον τραπεζών, αν και ο Έλις είπε ότι δεν είχε θέσεις σε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








