Η τραπεζική αναταραχή που προκλήθηκε από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank δεν έχει ακόμη τελειώσει και ένας σημαντικός αριθμός τραπεζών θα πτωχεύσει μέσα σε δύο χρόνια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Man Group, Λουκ Έλις (Luke Ellis), σε συνέδριο του Bloomberg στο Λονδίνο την Τετάρτη.
Όπως σημειώνει το Reuters, ερωτηθείς εάν η κρίση στον τομέα έχει τελειώσει, ο Ellis είπε στην εκδήλωση ότι δεν νομίζει.
«Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ περισσότερες τράπεζες που δεν θα υπάρχουν σε 12-24 μήνες», είπε, προσθέτοντας ότι θεωρεί πως οι μικρότερες και περιφερειακές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και νέες τράπεζες στη Βρετανία θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο.
Ο Έλις είπε ότι η τεχνολογία, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα μπορούσαν να κυκλοφορούν οι ανησυχίες για τις τράπεζες. «Τα πράγματα συμβαίνουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα. Είτε πρόκειται για κρίση είτε είναι καλά νέα», είπε.
Πολλά hedge funds έχουν κερδίσει χρήματα από την αστάθεια στον τραπεζικό τομέα τις τελευταίες ημέρες ποντάροντας εναντίον τραπεζών, αν και ο Έλις είπε ότι δεν είχε θέσεις σε περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Φέσια στην ΕΤΑΔ από το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού – Επιβεβαιώνει αλλά επιμένει στη σιωπή
- Γενοκτονία διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα με τη βούλα του ΟΗΕ
- Η ΕΕ κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδονησία, μετά από 9 χρόνια διαπραγματεύσεων
- Μέτρα και δράσεις αποκατάστασης του πυρόπληκτου Φενεού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Στο «κόκκινο» οι δείκτες με πιέσεις στις τράπεζες
- Η Ελλάδα πιο κοντά με την Ινδία από την συνεργασία Aegean – IndiGo
- Έρευνα Ferryhopper: Τουριστική «βασίλισσα» του καλοκαιριού η Πάρος με +45% αύξηση εισιτηρίων
- H CrediaBank για την εξαγορά της HSBC Μάλτας έναντι 200 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις