Διεθνή

Lufthansa: Αύξηση 17% σε έσοδα και κέρδη το β’ τρίμηνο

O CEO της Lufthansa Kάρστεν Σπορ (στο κέντρο)

Το 2023 θα ξεπεράσει τα επίπεδα προ πανδημίας

Αύξηση εσόδων και κερδών εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο του 2023 η Lufthansa, λόγω της επίμονα υψηλής ζήτησης, καθώς οι επιβάτες σπεύδουν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, ο γερμανικός αεροπορικός όμιλος ανακοίνωσε έσοδα 9,39 δισ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, αυξημένα κατά 17% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 881 εκατ. ευρώ από 259 εκατ. ευρώ, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 1,09 δισ. ευρώ.

Οι αναλυτές είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για έσοδα 9,4 δισ. ευρώ, καθαρά κέρδη 713 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα της τάξης των 1,04 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας.

Η αεροπορική σημείωσε πως οι κρατήσεις από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο είναι κατά μέσο όρο πάνω από το 90% του όγκου που καταγράφηκε πριν την πανδημία, ένδειξη ότι η ζήτηση θα παραμείνει υψηλή. Ωστόσο, τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τα σημεία συμφόρησης στο ευρωπαϊκό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας θα επιβαρύνουν τη χωρητικότητα, η οποία εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 85% σε σύγκριση με το 2019, σε αντίθεση με μια προηγούμενη πρόβλεψη για 85% με 90%.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης αναμένει τα κέρδη του τρίτου τριμήνου να διαμορφωθούν σε επίπεδα μεγαλύτερα από εκείνα προ πανδημίας, στα 1,3 δισ. ευρώ, ωθώντας τα ετήσια κέρδη πάνω από 2,6 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η Lufthansa προβλέπει προσαρμοσμένο EBIT άνω των 2,6 δισ. ευρώ για το σύνολο του 2023, μέγεθος που θα είναι ένα από τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu