Oι επενδυτές φοβούνται ότι ο πόλεμος τιμών που άνοιξε θα πληγώσει την κερδοφορία του κλάδου.
Η τιμή της μετοχής της εταιρείας Lyft κατέγραψε σημαντική πτώση 6% λίγο πριν ανοίξει η αγορά, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι ο πόλεμος τιμών που άνοιξε θα πληγώσει την κερδοφορία του κλάδου.
Η Lyft δήλωσε την Τρίτη ότι αναμένει λειτουργικά κέρδη 75 έως 85 εκατομμυρίων δολαρίων για το τρέχον τρίμηνο. Αντίθετα, η Uber έχει ήδη καταγράψει τριμηνιαία λειτουργικά κέρδη, εκμεταλλευόμενη τις υψηλότερες τιμές και το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο.
«Η Lyft φαινομενικά ανακτά έδαφος με μια πιο ανταγωνιστική προσφορά, όμως οι προοπτικές κερδών στα επόμενα έτη παραμένουν θολλες», δήλωσε ο αναλυτής της BTIG, Jake Fuller.
Η Uber ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο όγκος των χρηστών επέστρεψε στα προ πανδημίας επίπεδα στη Βόρεια Αμερική λόγω της αύξησης της ζήτησης.
Από την άλλη πλευρά, η στρατηγική τιμολόγησης της Lyft έχει μειώσει το έσοδο ανά μίλι 10% χαμηλότερα σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτό βοήθησε τον αριθμό των ενεργών χρηστών στην πλατφόρμα να αυξηθεί κατά περίπου 8% το τρίμηνο. Ταυτόχρονα η εταιρεία είπε επίσης ότι σχεδιάζει να καταργήσει σταδιακά τις τιμές prime-time ή την αύξηση των τιμών, καθώς οι αναβάτες «το μισούν». Οι τιμές μειώθηκαν κατά 35% το δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, χαρακτήρισε «σκληρό ανταγωνιστή» την Lyft την περασμένη εβδομάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Theon: Στα 443,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 25,9% τα έσοδα το 2025 και αύξηση παραγγελιών 182%
- Ευρωπαϊκές αγορές: Επέστρεψαν στα κέρδη – Βουτιά 10,44% από Dassault
- Πέθανε η ιστορικός Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ σε ηλικία 99 ετών
- Ναυτιλία: Η γερμανική Hapag – Lloyd εξαγοράζει την ισραηλινή Zim με 4,2 δισ. δολάρια
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- Γαλλία: Εισαγγελική έρευνα σε Nestlé και Danone για το ακατάλληλο βρεφικό γάλα
- Δείκτης RCI: Υψηλότεροι μισθοί στην Ελλάδα το β΄εξάμηνο 2025 – Mεγαλύτερη εξουθένωση εργαζομένων
- Ελβετία: Οριακή ανάπτυξη 0,2% στο δ΄ τρίμηνο του 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








