Παπασταύρου: «Πολιτεία, Περιφέρεια και ΕΥΔΑΠ συνεργαστήκαμε και διασφαλίσαμε την άρδευση»
Τη λίμνη Υλίκη επισκέφθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, προκειμένου να δει από κοντά τα έργα που υλοποιήθηκαν για την άρδευση του Κωπαϊδικού Πεδίου.
Οι παρεμβάσεις έγιναν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ΕΥΔΑΠ, μετά από αίτημα των τοπικών κοινωνιών και των αγροτικών φορέων. Περιλαμβάνουν τη μεταφορά πλωτού αντλιοστασίου δυναμικότητας 10.500 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα, την κατασκευή χερσαίων υποδομών και συμπληρωματικές τεχνικές εργασίες.
Ο κ. Παπασταύρου τόνισε ότι το έργο ολοκληρώθηκε μέσα σε 40 ημέρες και πλέον λειτουργεί κανονικά, διασφαλίζοντας την ομαλή εξέλιξη της αρδευτικής περιόδου. «Το Κωπαϊδικό Πεδίο έχει εξασφαλιστεί», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία Πολιτείας, Περιφέρειας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ΕΥΔΑΠ μπορεί να δώσει γρήγορες και υπεύθυνες λύσεις πριν εμφανιστούν τα προβλήματα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συναγερμός στη Γροιλανδία: Πετρελαϊκή με «γέφυρες» στον Τραμπ ετοιμάζει γεωτρήσεις χωρίς άδεια
- El Niño: Νέο κύμα ανατιμήσεων απειλεί τις αγορές τροφίμων – «Τέλεια καταιγίδα» στον καφέ
- Θρίλερ στον Λυκαβηττό – Εντοπίστηκε σορός σε σπηλιά, κοντά στους Αγίους Ισιδώρους (video)
- Βοιωτία – Δυτική Αττική: Πως σε δύο νύχτες κάηκε το 55% της συνολικής έκτασης
- Απόγνωση στο Πόρτο Γερμενό: «Δεν έχει μείνει τίποτε» (video)
- Ericsson Mobility Report 2026: Το 5G κατακτά τον πλανήτη – Το 6G ετοιμάζεται να αλλάξει ξανά τους κανόνες
- Ρωσία: Πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στο Κρασνοντάρ μετά από ουκρανική επίθεση με drones
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Αυγούστου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








