«Η Ελλάδα από εισαγωγικός προορισμός πρέπει να γίνει εξαγωγικό σημείο»
Απαισιόδοξα νέα σχετικά με τα αποτελέσματα των επενδύσεων των επιχειρήσεων στην τεχνητή νοημοσύνη μετέφερε ο επικεφαλής της HP Ελλάδος και Κύπρου, Μιχάλης Κασιμιώτης, στο πλαίσιο πρόσφατου συνεδρίου για την πληροφορική και την τεχνολογία.
Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hewlett Packard Enterprise Ελλάδος & Κύπρου, Μιχάλης Κασιμιώτης, σημείωσε ότι «η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κλάδο της Πληροφορικής. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που κάναμε, μόνο το 16% είχε απτά αποτελέσματα από επενδύσεις σε ΑΙ».
Πρόσθεσε, δε, ότι, σε κάθε περίπτωση, υπάρχει ανάγκη για ταχύτητα στην κατασκευή υποδομών: «Αυτήν τη στιγμή που πρέπει να επιταχύνουμε, μας λείπουν υποδομές που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Είμαστε όμως αισιόδοξοι για το μέλλον».
Για τον ίδιο, εξάλλου, υπάρχει ανάγκη η χώρα μας να κάνει περισσότερες εξαγωγές στο τεχνολογικό κομμάτι: «Η Ελλάδα από εισαγωγικός προορισμός πρέπει να γίνει εξαγωγικό σημείο. Το ελληνικό ταλέντο δεν υπολείπεται σε τίποτα, επομένως μπορούμε ακόμη να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος» ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκαν 2,4% οι τιμές εισαγωγής βιομηχανικών προϊόντων τον Αύγουστο – Στο -12,2% τα πετρελαιοειδή
- ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε 1,3% ο τζίρος των επιχειρήσεων τον Αύγουστο – Στο -12,8% ο κλάδος της ενέργειας
- Κυριακούλης: Μετονομάζεται σε Y/KNOT Invest
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί το «Τσουρέκι – THE COOKIE MASTERS»
- Πετραλιάς για Προϋπολογισμό: Φοροελαφρύνσεις 1,2 δισ. ευρώ το 2026 και 1,6 δισ. ευρώ το 2027
- Δήμας για ΥΠΑ: Μετατρέπεται σε αυτοτελές νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου
- Όμιλος GRAMPET: Νέος Γενικός Διευθυντής της Grup Feroviar Român ο Klaus Kraetzschmar
- ΤτΕ: Διευκρινίσεις για την απαγόρευση έκδοσης συμβολαίων στην ασφαλιστική DioDea
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις