Στις ρυθμίσεις για τον ΕΝΦΙΑ επικέντρωσε την παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.
Χαρακτήρισε λάθος την οριζόντια μείωση αυτού του φόρου καθώς συμπεριλαμβάνει και τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, παραθέτοντας ως παράδειγμα τον ιδιοκτήτη ακίνητης περιουσίας αξίας 1.000.000 ευρώ που θα πληρώσει τώρα 2.884 ευρώ ενώ προ ρύθμισης θα πλήρωνε φόρο 13.033 ευρώ.
«Το θεωρείτε αυτό δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών; Αυτές οι αρκετές χιλιάδες ευρώ μήπως λείπουν τώρα από τα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια;» τόνισε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι υπάρχει αναντιστοιχία των νέων αντικειμενικών αξιών, καθώς μετά την αύξηση του πληθωρισμού και την ακρίβεια υπάρχουν μειώσεις σε «πλούσιες» περιοχές (Κηφισιά, Εκάλη, Φιλοθέη) και αυξήσεις σε «λαϊκές» (Καματερό, Ίλιον, Περιστέρι, Κυψέλη κ.α.).
Για τα υπό ψήφιση μέτρα στήριξης, ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα, τη στιγμή που 11 ευρωπαϊκές χώρες το έχουν ήδη κάνει.
Χαρακτήρισε δε, «βόμβα για την οικονομία» το ιδιωτικό χρέος ύψους 260 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μερτς: Μη ρεαλιστική η πιθανότητα για μηδενικούς δασμούς μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ
- Snoop Dogg και Μόντριτς συνιδιοκτήτες και επενδυτές στη Σουόνσι
- Αλ Αχλί: Τινάζει την μπάνκα στον αέρα με 1,35 δισ. ευρώ για τον Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εισήγηση περί κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης της Skroutz στην αγορά
- Δήμας: Προτεραιότητά μας η βελτίωση των σχολικών υποδομών
- CNBC: Γιατί η ΕΕ μειώνει το ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό αργό πετρέλαιο
- ΕΤΑΔ: Διαγωνισμός για την εκμίσθωση παραθαλάσσιου ακινήτου στην Αχαΐα
- ΟΔΔΗΧ: Νέα έκδοση 6μηνων εντόκων γραμματίων στις 23 Ιουλίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις