«Οι ενέργειες της κυβέρνησης και της ΕΥΠ συνιστούν θεσμική εκτροπή και καταφέρουν ισχυρό πλήγμα στη Δημοκρατία μας» δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις.
«Ο κ. Ανδρουλάκης δεν μπαίνει σε συναλλαγές, δεν εκβιάζεται και δεν είναι βολικός εταίρος, ούτε για εσάς κ. Μητσοτάκη, ούτε και για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος θεωρεί ότι μπορεί να παριστάνει τον τιμητή μετά από όσα έγιναν επί διακυβέρνησής τους» τόνισε ο κ. Κατρίνης.
Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση να απαντήσει «ποιοι άλλοι πολιτικοί παρακολουθούνταν». «Και σήμερα δια χειλέων πρωθυπουργού ακούσαμε ότι κανείς δεν εξαιρείται. Μπορεί δηλαδή να παρακολουθούνται πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες. Αναρωτιομαστε τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Δημοκρατία» συνέχισε.
«Ποιοι άλλοι πολιτικοί ή παράγοντες του δημοσίου βίου παρακολουθούνταν; Έχετε απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Γιατί σε όλα τα άλλα ερωτήματα που έχουν τεθεί δεν έχουν απαντηθεί. Δεν ξέρετε κ. Μητσοτάκη, δεν ρωτήσατε να μάθετε;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.
Υπογράμμισε ακόμη πως «το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει στη νομιμότητα για να δει την πόρτα της εξόδου η κυβέρνηση που φθείρει θεσμούς». Τόνισε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής «θα επικεντρωθεί στα πραγματικά περιστατικά και θα αναζητήσει με κάθε τίμημα την αλήθεια ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες. Αυτό θα γίνει άμεσα πριν τις εθνικές εκλογές για να γνωρίζει ο λαός τι έγινε».
«Αυτή η παράταξη είναι εδώ για να σας πει ένα ‘όχι’ στις μεθοδεύσεις σας κ. Μητσοτάκη» συνέχισε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει «για ποιο λόγο παρακολουθούσε τον κ. Ανδρουλάκη». «Θα μας πείτε αν θεωρείτε ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια; Πού οδηγείτε τη χώρα; 60 χρόνια πίσω γιατί τοτε ευδοκιμούσαν αυτές οι πρακτικές» πρόσθεσε.
Γνωστοποίησε ακόμη πως το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να προσκομιστεί εκεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, ώστε η αρμόδια Επιτροπή να λάβει γνώση του θέματος και να υπάρξει φως.
«Η μετάθεση ευθύνης είναι ξεπερασμένη, αποτυχημένη πρακτική. Δεν θα αποδώσει. Κανείς δεν θα συγκαλύψει ή συσκοτίσει την υπόθεση» υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως «όλα αυτά αναδεικνύουν το βασικό πρόβλημα της χώρας: Ο κ. Μητσοτάκης έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία, δεν εμπνέει πια εμπιστοσύνη, έχει περάσει ανεπιστρεπτί η περίοδος που θεωρούσε ότι μπορεί να ταυτίσει την παρουσία του στη θέση του πρωθυπουργού με τη σταθερότητα της χώρας. Είναι προφανές ότι αποτελεί πλέον παράγοντα πολιτικής αστάθειας».
«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει δώσει αρνητικά δείγματα γραφής, με καθεστωτικές πρακτικές και τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις ανεξάρτητες αρχές. Αποδυνάμωσε την αρχή τηλεπικοινωνιών, για να μπορεί η ΕΥΠ να δρα ανεξέλεγκτα. Προσπάθησε να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης μοιράζοντας χρήμα. Όλα αυτά δεν περιποιούν τιμή σε μία σύγχρονη, φιλελεύθερη δημοκρατία» σημείωσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΦΕΤ: Ανάκληση κουλουριών λόγω παρουσίας αλλεργιογόνου
- Πόθεν έσχες Τασούλα: Εισόδημα 45.421 ευρώ και τρία ακίνητα – Τι δηλώνει η σύζυγός του
- Πόθεν έσχες Κουτσούμπα: Εισοδήματα 76.080 ευρώ και δυο μικρά διαμερίσματα
- Πόθεν έσχες Κυριάκου Πιερρακάκη: Εισόδημα 35.085 ευρώ, καταθέσεις 102.459 ευρώ και δάνειο 125.712 ευρώ
- COCA-COLA HBC AG - Director Declaration
- Πόθεν έσχες Κώστα Μπακογιάννη: Εισόδημα 250.023 ευρώ, επενδύσεις σε ευρώ 399.824 και 326.908 σε δολάρια, ακίνητα και νέα ΙΚΕ
- Πόθεν Έσχες Λατινοπούλου: Εισοδήματα 82.496 ευρώ και δύο ακίνητα
- Πόθεν έσχες Ντόρας Μπακογιάννη: Εισοδήματα 106.522 ευρώ, εταιρικά ομόλογα 487.965 ευρώ και 509.803 δολ. και 14 ακίνητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








