Μέσα σε εννέα μήνες
Tην εμπιστοσύνη της στην ελληνική ναυτιλία διατύπωσε η Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, στο πλαίσιο εκδήλωσης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας πριν λίγες ώρες, τονίζοντας ότι μέσα σε εννέα μήνες, τέσσερα πλοία της εταιρείας της έχουν επισκευαστεί στο Ναυπηγείο της Ελευσίνας.
«Το Neptune odyssey είναι το 4ο πλοίο που επισκευάζεται εδώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 9 μηνών και σηματοδοτεί τη δυναμική επιστροφή της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στην Ελλάδα.
Η ελληνική ναυτιλία των Ελλήνων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη ναυτοσύνη μας και την ιστορική τεχνογνωσία μας σε ολόκληρο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Η ελληνική ναυτιλία προσφέρει στον κλάδο μας τα εχέγγυα να ενισχυθεί, να αναπτυχθεί, αλλά και να πρωταγωνιστήσει σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές πεδίο δίνοντας πολλαπλά οφέλη στην εθνική οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, έθεσε σαν προϋπόθεση τη δέσμευση για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας από το κράτος: «Για εμένα είναι πάγια δέσμευση να στηρίζουμε έμπρακτα την ελληνική επιχειρηματικότητα. Απαραίτητη προϋπόθεση η ποιότητα, η αξιοπιστία, η συνέπεια και πάνω από όλα η ανταγωνιστικότητα. Το Neptune odyssey θα πλέει φέροντας με την ελληνική σημαία. Εύχομαι το ελληνικό νηολόγιο που χρειάζεται να υποστηρίξουμε ως ελληνικός εφοπλισμός αλλά και να υποστηριχθεί από την πολιτεία, να αποτελεί σύντομα εκτός από εθνική και μία επιχειρηματικά ελκυστική επιλογή» κατέληξε στην εισήγησή της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οικογένεια Στεργίου Α.Ε.: Χρονιά ήπιας ανάπτυξης το 2024 αλλά θεμελίωσης μιας μεγάλης επένδυσης και νέων δυνατοτήτων
- Wall Street: S&P 500 και Nasdaq ανοδικά, ο Dow Jones οριακά χαμηλότερα
- Νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος στη Θέων Αισθητήρες (Theon Sensors)
- Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ): Έσοδα 11,357 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση
- Η Wolt κάνει την έκπληξη και μπαίνει στον κλάδο των couriers, λανσάροντας υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής δεμάτων
- ΕΧΑΕ: «Δίκαιο και εύλογο» το τίμημα στη δημόσια πρόταση από Euronext
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη 2% για τον γαλλικό CAC 40 – Άλμα 12% για LVMH
- Καραμανλής: «Αν υποτιμηθεί η αμφισβήτηση των Θεσμών από την κοινωνία, βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις