Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί: 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή, 40.330 πτηνά, 43.980 μελισσοσμήνη - Κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών σε πλημμυρισμένα εργοστάσια και καταστήματα
Μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ο θεσσαλικός κάμπος έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο ζώων. Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη συλλογή νεκρών ζώων στη Λάρισα, τα οποία εδώ και μέρες παραμένουν στις λάσπες απειλώντας τη δημόσια υγεία των κατοίκων
Αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και ο στρατός συνεχίζουν να συλλέγουν τα νεκρά ζώα από κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, φορτώνοντάς τα σε φορτηγά και μεταφέροντάς τα προς καύση.
Συλλογή νεκρών ζώων από κτηνοτροφική επιχείρηση στη Λάρισα
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ έχουν δηλωθεί: 49.050 αιγοπρόβατα, 19.295 χοίροι, 4.186 βοοειδή, 40.330 πτηνά, 43.980 μελισσοσμήνη.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η αποκατάσταση των συνοικιών της Λάρισας που επλήγησαν από τις πλημμύρες του προηγούμενων ημερών, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να καθαρίζουν δρόμους και σπίτια από τις λάσπες.
Συνεχίζεται επίσης η άντληση υδάτων από υπόγεια και αυλές, ενώ σε διάφορες περιοχές αναβλύζει νερό από το έδαφος.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ανησυχία προκαλούν διαρρήξεις και κλοπές σε εργοστάσια και καταστήματα περιοχών που έχουν πλημμυρίσει, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αφαίρεση ΑΤΜ από την περιοχή της Γιάννουλης Λάρισας.
Διπλή εισαγγελική παρέμβαση στη Λάρισα
Μετά τις ανυπολόγιστες καταστροφές στην περιοχή της Θεσσαλίας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς τέσσερις εισαγγελείς της Περιφέρειας θέτει σαφές πλαίσιο ερευνών με στόχο να αποδοθούν συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες για παραλείψεις και ολιγωρίες σε σχέση με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας προκάλεσαν δύο σκέλη των επιπτώσεων των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.
Το πρώτο σκέλος των παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο αφορά στη ρύπανση του Πηνειού από τη μη λειτουργία των Βιολογικών Καθαρισμών της Λάρισας, χωρίς ακόμη να έχει απαντηθεί το ερώτημα εάν λειτουργούν οι Βιολογικοί Καθαρισμοί άλλων πόλεων της Δυτικής Θεσσαλίας.
Η δεύτερη παρέμβαση αφορά σε έγγραφο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστολου Τζαμαλή, προς τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή τις καταστροφικές επιπτώσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα στο ζωικό κεφάλαιο και της ασφαλούς για τη δημόσια υγεία διαχείρισης των νεκρών ζώων.
Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, ως έχουσα την ευθύνη, καλείται χωρίς χρονοτριβή και κατ’ απόλυτη προτεραιότητα να διενεργήσει ελέγχους στις μονάδες και να ενεργήσει για την ασφαλή διαχείριση των νεκρών ζώων.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας επιταχύνεται η διαχείριση της κατάστασης των νεκρών ζώων μετά και την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης με μονάδα διαχείρισης ζωικών υποπροϊόντων στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Στο αρχείο μπαίνει ο φάκελος για τα 3,2 εκατ. στο Πόθεν Έσχες
- Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην επιτεθούν στον πυρηνικό σταθμό του Ιράν
- Zeekr 7GT: Πρώτη “γνωριμία” με το ηλεκτρικό μοντέλο που αλλάζει τα δεδομένα
- Νέα αντίδραση φοροτεχνικών προς Κεραμέως για τους ΚΑΔ στο Εργάνη ΙΙ
- AUDI: Αύξηση εσόδων και ισχυρή ώθηση στην ηλεκτροκίνηση το 2025
- Συγγενείς θυμάτων για τη δίκη των Τεμπών: Οργανωτικό φιάσκο Φλωρίδη
- Μνημόνιο Συνεργασίας METLEN – Naval Group για projects υποβρυχίων και φρεγατών
- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών: Έλλειμμα τον Ιανουάριο παρά την αύξηση τουριστικών εισπράξεων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








