Στο Μπέντμπινστερ του Νιου Τζέρσεϊ
Μαχητικό F-16 της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισε το Σάββατο ένα ιδιωτικό αεροσκάφος που παραβίασε «προσωρινά απαγορευμένη ζώνη» πάνω από το γήπεδο γκολφ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Μπέντμπινστερ του Νιου Τζέρσεϊ, όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της NORAD, το περιστατικό συνέβη στις 14:39 (τοπική ώρα, 21:39 στην Ελλάδα) και ήταν η πέμπτη καταγεγραμμένη παραβίαση στον συγκεκριμένο εναέριο χώρο το Σάββατο. Εκπρόσωπος της NORAD επιβεβαίωσε την εμπλοκή μαχητικού αεροσκάφους F-16.
Το μαχητικό F-16 επιχείρησε έναν επικίνδυνο ελιγμό για να βρεθεί ξαφνικά μπροστά από το ιδιωτικό αεροσκάφος, υποχρεώνοντας τον πιλότο του να συμμορφωθεί αμέσως και να απομακρυνθεί εσπευσμένα από την «απαγορευμένη ζώνη», όπως κι έγινε.
Ο Λευκός Οίκος δεν σχολίασε το συμβάν.
Η NORAD έχει αναφέρει αρκετά περιστατικά ανάλογων παραβιάσεων τις τελευταίες εβδομάδες και προτρέπει τους πιλότους ιδιωτικών αεροσκαφών να ελέγχουν όλες τις ενημερώσεις που εκδίδονται προτού αναχωρήσουν για κάποια πτήση στην περιοχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ενταση μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας
- Ρωσικό εγκώμιο σε ΗΠΑ για τη νέα στρατηγική ασφαλείας
- Σαμαράς εναντίον κυβέρνησης για τους αγρότες: «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα»
- Ο Λάντο Νόρις παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1
- Και «επισήμως» ζευγάρι Katy Perry – Justin Trudeau
- Καμμένος: Ύμνοι για τους «Αμερικανούς προστάτες», λάβρος για τους «Γερμανούς κατακτητές»
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαύρο Bypass ταμείο η «Ομάδα Αλήθειας», της χρεοκοπημένης ΝΔ
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Προς αποκλεισμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων – Κλειστός ο Προμαχώνας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








