Σημείωσε πτώση των κερδών και των εσόδων κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο
Ο ναυτιλιακός όμιλος A.P. Moller-Maersk ανακοίνωσε πως θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της, από 110.000 φέτος τον Ιανουάριο, σε κάτω από 100.000, προκειμένου να εξοικονομήσει 600 εκατ. δολάρια την ερχόμενη χρονιά, σε σύγκριση με φέτος.
Τα περί περικοπής εργατικών θέσεων ακολούθησαν την ανακοίνωση της εταιρείας για πτώση των κερδών και των εσόδων κατά το τρίτο φετινό τρίμηνο λόγω χαμηλότερων τιμών για τα φορτία και μειωμένης ζήτησης διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.
«Η βιομηχανία μας αντιμετωπίζει μια νέα κατάσταση με μειωμένη ζήτηση, τιμές και πάλι ευθυγραμμισμένες με τα ιστορικά επίπεδα και πληθωριστική πίεση στη βάση κόστους», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Βίνσεντ Κλερκ.
Η δανική εταιρεία αναμένει μειωμένα τα έσοδα και λειτουργικά κέρδη σε σχέση με προηγούμενες προβλέψεις της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
- Υπέγραψαν ΗΠΑ και Ουκρανία για τα ορυκτά
- Πρωτομαγιά: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πρωτομαγιά
- Ειρωνεία Τραμπ για Πάουελ (FED): «Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλύτερα τα επιτόκια»
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις