Μετά τη νέα επίθεση των ανταρτών Χούθι σε πλοία της
Η δανέζικη εταιρεία MAERSK ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για 48 ώρες τη διέλευση του στόλου της από το στρατηγικής σημασίας στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα.
Η ανακοίνωση ήρθε μετά την επίθεση των ανταρτών Χούθι της Υεμένης εναντίον ενός από τα πλοία της.
Ειδικότερα, το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Hangzhou ανέφερε πως επλήγη από πύραυλο καθώς περνούσε από το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ και πως στη συνέχεια δέχθηκε επίθεση από τέσσσερα σκάφη ανταρτών Χούθι, οι οποίοι αποπειράθηκαν να ανέβουν στο πλοίο.
Η επίθεση αυτή είναι η τελευταία μιας σειράς που έχουν πραγματοποιήσει οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι στοχοθετούν πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για να δείξουν την υποστήριξή τους στην ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς που πολεμά εναντίον του Ισραήλ στη Γάζα.
Ελικόπτερα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού βύθισαν τρία από τα τέσσερα μικρά σκάφη που χρησιμοποίησαν οι Χούθι για να επιτεθούν στο Maersk Hangzhou αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ, ανακοινώθηκε από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ιράν απειλεί ότι θα χτυπήσει τα πλοία που διαπερνούν από τα Στενά του Ορμούζ
- Επίθεση με drones σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων στα Στενά του Ορμούζ
- Μπάσκετ: Επιβλητική απάντηση της Ελλάδας στο Μαυροβούνιο με νίκη 79-65
- ΟΠΑΠ Συμμετοχών Ανώνυμη Εταιρεία - Οικονομική έκθεση ΟΠΑΠ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- Ανακοίνωση Aegean για επιπλέον ακυρώσεις πτήσεων στη Μέση Ανατολή
- Κομισιόν για Μ. Ανατολή: Θα συγκληθεί ειδική ομάδα για την ενέργεια και τις επιπτώσεις
- Τραμπ: «Αυτή ήταν η τελευταία μας, καλύτερη ευκαιρία να χτυπήσουμε»
- Προσγειώθηκαν τα ελληνικά F16 στην Κύπρο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








