Η νέα κυβέρνηση θα αντικαταστήσει εκείνη του Μισέλ Μπαρνιέ
Η ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας, που αναμενόταν να γίνει χθες το βράδυ, αναβλήθηκε για το πρωί της Παρασκευής, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.
Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν από δύο ημέρες ότι θέλει να ορίσει τον νέο επικεφαλής της κυβέρνησης μέσα στις επόμενες 48 ώρες.
Η νέα κυβέρνηση θα αντικαταστήσει εκείνη του Μισέλ Μπαρνιέ, η οποία καταψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από το κοινοβούλιο, βυθίζοντας τη Γαλλία στη δεύτερη μείζονα πολιτική κρίση μέσα σε διάστημα έξι μηνών.
Όποιος και αν οριστεί θα είναι ο έκτος πρωθυπουργός στη θητεία του Μακρόν, μετά την ανατροπή του Μπαρνιέ, ο οποίος διήρκεσε μόνο τρεις μήνες.
Ο νέος πρωθυπουργός αντιμετωπίζει μια άμεση πρόκληση, καθώς πρέπει να διαμορφώσει έναν προϋπολογισμό που θα περάσει από το κοινοβούλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Κουβέιτ ανέστειλε τη λειτουργία δύο διυλιστηρίων μετά από επιθέσεις
- Cooke: Προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση του χρέους της Avramar Ελλάδας
- ΕΚΤ: Διατήρησε αμετάβλητα στο 2% τα επιτόκια για 6η συνεχόμενη φορά – Φόβος για άνοδο πληθωρισμού
- Χέγκσεθ: Σήμερα το μεγαλύτερο χτύπημα στο Ιράν – «Αχάριστοι» οι Ευρωπαίοι
- «Το ΕΣΥ νοσεί, κρύβουν τα ράντζα κάτω από το χαλί» – Κινητοποίηση υγειονομικών έξω από το υπ. Υγείας (video)
- Ο Δήμαρχος του Λονδίνου ζητά την επιστροφή της Βρετανίας στην ΕΕ
- Πρατηριούχοι: «Στα 2,03 ευρώ το λίτρο η φτηνότερη βενζίνη, εκτός κι αν μειωθούν οι φόροι»
- ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η αργία της 25ης Μαρτίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








