Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά ενόψει της συνάντησης Τραμπ - Πούτιν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου
«Το μέλλον της Ουκρανίας δεν μπορεί να αποφασιστεί χωρίς τους Ουκρανούς», επανέλαβε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ενόψει της συνάντησης κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αλάσκα στις 15 Αυγούστου, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.
«Οι Ευρωπαίοι θα συμμετάσχουν επίσης υποχρεωτικά στη λύση, γιατί η ασφάλειά τους διακυβεύεται», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος στην πλατφόρμα X, διευκρινίζοντας ότι συνομίλησε νωρίτερα σήμερα με τον Γερμανό καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς και τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.
Με ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά για τη «διπλωματική κατάσταση» σε σχέση με την Ουκρανία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει της συνάντησης κορυφής Πούτιν – Τραμπ.
«Ανταλλάξαμε τις απόψεις μας για τη διπλωματική κατάσταση», τόνισε ο Ζελένσκι προσθέτοντας ότι «είναι πραγματικά σημαντικό ότι οι Ρώσοι να μην καταφέρουν να εξαπατήσουν κανέναν ξανά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΝΥΞ Τουριστική: Στο 54,53% υποχώρησε το ποσοστό της Green Mile Advisory
- Νταν Γιόργκενσεν (Επίτροπος ΕΕ): Ήρθε η ώρα να μπουν κανόνες στις πλατφόρμες των airbnb
- Έρευνα ΒΕΑ: Το 71% των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν διακοπές ρεύματος 1-2 φορές τον χρόνο
- Danaos (Ιωάννης Κούστας): Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Γούιλιαμ Ρέπκο
- Κατατέθηκε στην Κομισιόν ο προϋπολογισμός του 2026
- Χρυσός: Έσπασε το φράγμα και των 4.200 δολαρίων ανά ουγγιά
- Westnet Distribution: Μικρή αύξηση τζίρου, μεγαλύτερες ζημιές για την εταιρεία διανομών του Πάνου Γερμανού
- Lidl Ελλάς: Στηρίζει την «Πρωτοβουλία 1.000 κωδικοί» με 208 προϊόντα σε μειωμένες τιμές έως και 11%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις