Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ έδωσε εντολή να κρατηθούν σε φυλακές οι επιβαίνοντες του πλοίου πριν απελαθούν
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να επιτραπεί, το ταχύτερο δυνατό, η επιστροφή στη Γαλλία των έξι Γάλλων υπηκόων που επιβαίνουν στο σκάφος Madleen που μετέφερε ακτιβιστές ακτιβιστές και ανθρωπιστική βοήθεια, το οποίο αναχαιτίστηκε ανοικτά της Γάζας από τις ισραηλινές αρχές.
“Αφότου αποκτήσαμε γνώση του σχεδίου, παρά τους κινδύνους για τους οποίους τους είχαμε προειδοποιήσει, ήμασταν σε επαφή με τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε συμβάν”, είπε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό, σε ανακοίνωση προς τον Τύπο.
“Μετά τη σύλληψη του πλοίου, ζητήσαμε να ασκήσουμε προξενική προστασία” και να “τους επισκεφθούμε” όταν θα έφθαναν στο ισραηλινό έδαφος, “προκειμένου να βεβαιωθούμε για την κατάστασή τους και να διευκολύνουμε την ταχεία επιστροφή τους στη Γαλλία”, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό.
Το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν 12 ακτιβιστές από τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βραζιλία, την Τουρκία, τη Σουηδία, την Ισπανία και την Ολλανδία, είχε αναχωρήσει από την Ιταλία την 1η Ιουνίου για να “σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό” της Γάζας, όπου εξελίσσεται ανθρωπιστική καταστροφή έπειτα από ανελέητους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.
Η Σουηδέζα ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ και η Γαλλίδα, παλαιστινιακής καταγωγής, ευρωβουλευτής Ριμά Χασάν είναι μεταξύ των επιβαινόντων στο σκάφος.
Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ έδωσε εντολή στις αρχές των φυλακών να ετοιμάσουν ξεχωριστά κελιά για τους ακτιβιστές του πλοίου Madleen στις φυλακές Givon στη Ramla, όπου θα κρατηθούν πριν απελαθούν, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom, που επικαλείται το Al Jazeera.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 13,6% στο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου τον Σεπτέμβριο 2025
- Starbucks Rewards ξεπαγώνει στην Ελλάδα σε συνεργασία με την εφαρμογή «PADU»
- Aktor: Οι τρεις συμφωνίες για αγορά και πώληση LNG σε Ουκρανία και Ρουμανία
- Σιγιάρτο (Ουγγαρία): Συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ για αγορά πυρηνικών καυσίμων
- Θεοχάρης, Χέλμπεργκ και Γκιλφόιλ υπέγραψαν για τη στρατηγική συνεργασία στην AI (Βίντεο)
- Briq Properties: Στα €2,83 η τιμή διάθεσης για την επανεπένδυση του προσωρινού μερίσματος
- Η κοινoπραξία Aktor – ΔΕΠΑ υπέγραψε συμφωνία με την Venture Global για LNG (Βίντεο)
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,10%, στα 1,1535 δολάρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









