Τι είπε η υφυπουργός Ανάπτυξης κατά την επίσκεψή της στο Επιχειρηματικό Πάρκο Αλεξανδρούπολης
Την σημασία της αναβάθμισης των βιομηχανικών πάρκων, ιδιαίτερα στην περιφέρεια, για μια δυναμική και ανθεκτική οικονομία, με ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη χώρα, επεσήμανε η υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, κατά την επίσκεψή της στο Επιχειρηματικό Πάρκο Αλεξανδρούπολης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, στο πλαίσιο της υλοποίησης έργων του προγράμματος «Νέα Βιομηχανικά Πάρκα» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι παρεμβάσεις για αναβάθμιση των υποδομών του πάρκου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την κατασκευή οδικών δικτύων και δικτύων όμβριων υδάτων, την αναβάθμιση του οδοφωτισμού, την βελτίωση των συστημάτων επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων, καθώς και την εγκατάσταση προηγμένων συστημάτων διαχείρισης ύδρευσης.
Η κ. Μάνη ξεναγήθηκε στους χώρους του πάρκου και συνομίλησε με εκπροσώπους της διοίκησης του πάρκου, με επιχειρηματίες και εργαζόμενους, εστιάζοντας στις προκλήσεις, τις ανάγκες και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της βιομηχανικής δραστηριότητας στην περιοχή.
Σε δήλωσή της, η υφυπουργός ανέφερε:
«Η ενίσχυση της βιομηχανικής βάσης της χώρας δεν αποτελεί απλώς στρατηγική επιλογή, αλλά εθνική αναγκαιότητα. Μέσω της δημιουργίας σύγχρονων υποδομών, ενισχύουμε την παραγωγή και την απασχόληση, διαμορφώνοντας ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την οικονομία, βασισμένο στη βιομηχανία και την εξωστρέφεια. Όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καμία περιοχή της πατρίδας μας δεν θα μείνει πίσω. Γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει η δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη: να έχει κάθε περιφέρεια, κάθε πόλη, τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις δυνατότητες και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κάρνεϊ: Σημείο καμπής συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τις σχέσεις Καναδά – Κίνας
- Τουρκία: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο
- Βόρεια Μακεδονία: Την Κυριακή, 2/11 ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών
- Ιταλία: Πιθανή αύξηση της φορολογίας στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα 1/11 η νέα Αμερικανίδα πρέσβης
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 7 Νοεμβρίου
- Γεωργιάδης: Αφορολόγητες οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες στο Μάτι
- ΗΠΑ: Χωρίς στοιχεία για την απασχόληση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








