"Μόνο με ανατροπή αυτής της στρεβλής ηλεκτρικής αγοράς μπορούν τελικοί καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να προσβλέπουν σε φτηνό ρεύμα"
Τον ανασχεδιασμό όλης της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας ζητούν με ερώτησή τους προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) Καθ. Γιάννης Μανιάτης μαζί με άλλους Σοσιαλιστές συναδέλφους του.
Η ερώτηση βασίστηκε σε πρόσφατη ομιλία του Μάριο Ντράγκι, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας σε συνδυασμό με τις αδυναμίες του ευρωπαϊκού δικτύου, αποτελούν σημαντικά εμπόδια, τόσο για την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, όσο και ένα αβάσταχτο
κόστος για τα νοικοκυριά.
Έτσι, ο Γ. Μανιάτης και οι Σοσιαλιστές συνάδελφοί του, επισημαίνουν την ανάγκη πλήρους ανασχεδιασμού όλης της αγοράς ενέργειας, ώστε οι φτηνές τιμές των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας να αντανακλώνται στην τιμή που πληρώνει ο τελικός καταναλωτής. Επίσης, τονίζουν την σημασία των επενδύσεων για την επέκταση των δικτύων ενέργειας, αλλά και των διασυνδέσεων της ΕΕ, ώστε να στηριχθεί η αυξανόμενη εισαγωγή ανανεώσιμης ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα της Ένωσης.
Τέλος, οι Ευρωβουλευτές ρωτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν προτίθεται να προβεί σε μια ανεξάρτητη έρευνα για τη συνολική λειτουργία των αγορών ενέργειας στην ΕΕ, με βάση την οποία θα μπορούσαν να εξετασθούν εναλλακτικοί σχεδιασμοί της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας.
«Μόνο με ανατροπή αυτής της στρεβλής ηλεκτρικής αγοράς μπορούν τελικοί καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να προσβλέπουν σε φτηνό
ρεύμα» σημειώνει ο Γ. Μανιάτης και προσθέτει «Έτσι θα διασφαλίσουμε οικονομική προσιτότητα και βιωσιμότητα στο ενεργειακό μέλλον της
Ευρώπης».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προσφυγή The Newtons Laboratory και Τράπεζας Πειραιώς για την καμπάνια «Flexsanta»
- Αποχώρηση Νίκου Σταθόπουλου από NOVA, νέος πρόεδρος Δ.Σ. ο Phillip Stanley Miller
- EuroLeague 17 Δεκεμβρίου 2025: Αποτελέσματα και εικόνα βαθμολογίας
- Γιατί πήραν το στέμμα της Μις Φινλανδία και ζήτησε συγγνώμη ο Πρωθυπουργός της χώρας
- Πρόστιμο σε Paddy Power Betfair
- Η FIFA λανσάρει νέο φθηνό εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026
- Τελεσίγραφο Στάρμερ σε Αμπράμοβιτς να δώσει 2,5 δισ. λίρες για τα θύματα της Ουκρανίας
- Intralot: Ο Soohyung Kim αγόρασε 3,175 εκατ. μετοχές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








