«Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα και δεν μπορούν τέσσερα κράτη να αποφασίζουν τι ακριβώς θα γίνει», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, σχολιάζοντας την πρόθεση των χωρών της Βίσεγκραντ για ανέγερση του τείχους στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.
Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104, 9 FM», υπογράμμισε ότι δεν ευθύνεται η Ελλάδα για το γεγονός ότι οι πρόσφυγες αποφάσισαν να περάσουν μέσα από τη χώρα, ούτε για τον πόλεμο στη Συρία και πρόσθεσε ότι το ζήτημα του προσφυγικού πρέπει να λυθεί σε επίπεδο ΕΕ.
Στο μεταξύ, ο κ. Μάρδας, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1996 παρέθεσε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων μειώθηκαν κατά 100 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι η οικονομία υπέστη σοκ και χρειάστηκαν τουλάχιστον τρία χρόνια για να το ξεπεράσει.
«Ο εισαγωγέας βρίσκει άλλον προμηθευτή και μετά πάρα πολύ δύσκολα επανακτάται. Επειδή έληξε ένα δικό μας γεγονός δεν σημαίνει ότι η διεθνής αγορά θα ευθυγραμμιστεί με τα δικά μας κέφια», σημείωσε και πρόσθεσε ότι χωρίς διάλογο και με τα τελεσίγραφα που θέτουν οι αγρότες είναι δύσκολο να βρεθεί λύση.
Σχολιάζοντας το πρόβλημα της έλλειψης επενδύσεων, ο κ. Μάρδας είπε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, για πρώτη φορά κατέγραψε τις 18 μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, καρκινοβατούν εδώ και χρόνια.
Καταλήγοντας, εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθούν όσο γίνεται νωρίτερα το ασφαλιστικό και η αξιολόγηση για να ηρεμήσει, όπως ανέφερε, η χώρα και να οδηγηθούμε σε προσέλκυση επενδύσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΟ – Εφές: Game 5 στο ΟΑΚΑ με φόντο την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκας
- ΤτΕ: «Παγωμένο» στο 0,39% το επιτόκιο νέων καταθέσεων τον Μάρτιο, στο 4,75% υποχώρησε των δανείων
- Φάμελλος: Κατέθεσε μήνυση για την «Ομάδα Αλήθειας» και τη σχέση της με ΝΔ και Blue Skies
- ΔΕΗ: Ξεκινά η δεύτερη φάση κατασκευής του φωτοβολταϊκού πάρκου 490MW στη Μεγαλόπολη
- Ρεύμα: Στα 28,72 ευρώ/100 kWh για τα νοικοκυριά της ΕΕ το β΄εξάμηνο 2024 – Στα 28,53 ευρώ/100 kWh της Ελλάδας
- «Πόλεμος» Λυμπερόπουλου – Κυρανάκη για αλκοόλ, μεθύσι και ταξί
- Μητσοτάκης: Εργαλείο λογοδοσίας η αξιολόγηση στο δημόσιο
- Βουτσινάς: “Η Δυτική Μακεδονία πρέπει να υποστηριχθεί, στη μεταλιγνιτική εποχή”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις