Στα 287,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους της Βουλής.
«Σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, το χρέος το οποίο συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις ανέρχεται στα 278,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10,3 δισ. είναι το λεγόμενο «αναγκαστικό δάνειο» και όλα τα υπόλοιπα ποσά έχουν σχέση με αποζημιώσεις που αφορούν ιδιώτες ή υποδομές. Στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισ. δολάρια εκείνη την εποχή», τόνισε ο Δ. Μάρδας.
«Στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά, η οποία έχει αντικείμενο τη συλλογή όλων εκείνων των στοιχείων που δικαιολογούν μέρος του χρέους που συνδέεται με τις λεγόμενες «γερμανικές αποζημιώσεις».
Έχουν συγκεντρωθεί όλοι οι φάκελοι και είναι διαθέσιμο όλο το υλικό το οποίο χρειάζεται σε κάθε αρμόδιο φορέα, ο οποίος θα το ζητήσει», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Άλλες 407 κατηγορίες προϊόντων στη λίστα δασμών χάλυβα και αλουμινίου
- Black Hills και NorthWestern Energy δημιουργούν επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας αξίας 15,4 δισ. δολαρίων
- ΕΧΑΕ: Στο 1,17% το έμμεσο ποσοστό της Morgan Stanley
- Φινλανδία: Νεκρός 30χρονος βουλευτής μέσα στο κοινοβούλιο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, απώλειες οι αμυντικές μετοχές
- AFP: Ο Πούτιν πρότεινε διμερή με Ζελένσκι στη Μόσχα
- Μπέσεντ: Η κυβέρνηση Τραμπ επιθυμεί να αποκτήσει μερίδιο στην Intel
- Πάτρα: Προφυλακίζονται οι δύο νεαροί που κατηγορούνται για τη φωτιά στο Γηροκομείο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις