Νέα

Μαρινάκης: Ανοιχτή η άρση της μονιμότητας δημοσίων υπαλλήλων στην Συνταγματική Αναθεώρηση

Financialreport.gr

«Πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση για τον καθένα άρα και στο δημόσιο και η αξιολόγηση πρέπει να έχει και συνέπειες», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Είμαστε από τις κυβερνήσεις που αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα δεν παραμένουν σταθερά. Οι πολίτες, οι οποίοι επί δεκαετίες χαρακτηρίζονταν “νοικοκυραίοι”, φαίνεται έχουν κουραστεί να βλέπουν τη ζωή τους να επηρεάζεται από τις δυνατές φωνές μικρών μειοψηφιών», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Marc, όπου οι 2 στους 3 εμφανίζονται θετικοί σε ενδεχόμενο άρσης μονιμότητας στο Δημόσιο.

Όπως τόνισε, η χώρα χρειάζεται σημαντικές τομές, όπως η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων σε συνδυασμό με την ενίσχυση των δημόσιων, η επιστολική ψήφος, αλλά και ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

«Αξιολόγηση χρειάζεται – όχι όπως στο παρελθόν, με 97% “άριστους” επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αξιολόγηση με ουσία και συνέπειες», πρόσθεσε.

Ειδικά για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει διαχρονικά ταχθεί υπέρ της.

«Η αξιολόγηση πρέπει να εφαρμόζεται για όλους, και στο Δημόσιο. Και αυτή η διαδικασία πρέπει να έχει συνέπειες. Το εάν αυτές θα φτάσουν μέχρι και την άρση της μονιμότητας, θα εξεταστεί στον κατάλληλο χρόνο, στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε τη σημασία της κοινωνικής στήριξης στις μεταρρυθμίσεις:

«Είναι ενθαρρυντικό το ότι, μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια κρίσης, η κοινωνία δείχνει να θέλει αλλαγές. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στην ώρα τους, πάντα με προτεραιότητα τη μεσαία τάξη, που ζητά βελτιώσεις στην καθημερινότητά της»

«Ως κυβέρνηση είμαστε από αυτές που αντιλαμβανόμαστε ότι τίποτα δεν είναι ίδιο. Αυτοί που για δεκαετίες αποκαλούσαν νοικοκυραίους, κουράστηκαν να επιβαρύνεται η ζωή τους από τις δυνατές φωνές των πολύ μικρών μειοψηφιών. Η χώρα χρειάζεται τομές όπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια με παράλληλη ενίσχυση των δημοσίων πανεπιστημίων, η επιστολική ψήφος, το σύστημα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Χρειάζεται αξιολόγηση όχι του 97% των αρίστων επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά αξιολόγηση με συνέπειες» συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

Όπως τόνισε «διαχρονικά η ΝΔ πίστευε ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση για τον καθένα άρα και στο δημόσιο και η αξιολόγηση πρέπει να έχει και συνέπειες. Το ποιες θα είναι και αν θα φτάσουμε εκεί (υπονοώντας την άρση της μονιμότητας) θα συζητηθεί την ώρα της συνταγματικής αναθεώρησης και στον σωστό χρόνο».

«Όπως ξέρετε για να υπάρξουν αυτές οι αλλαγές χρειάζονται και ευρύτερες πλειοψηφίες. Είναι αισιόδοξο ότι μετά από μια υπερδεκαετή κρίση και με πολλά θέσφατα να καταρρίπτονται η κοινωνία θέλει αλλαγές. Όλα στην ώρα τους και με το βλέμμα στραμμένο στη μεσαία τάξη που ζητά αλλαγές στη ζωή της» κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu