"Να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε σταδιακά στη μεσαία τάξη όλα όσα στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια"
Έμφαση στην ενίσχυση της μεσαίας τάξης, αλλά και αποτελεσματική αντιμετώπιση μείζονων προβλημάτων, όπως το στεγαστικό, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ως κεντρικές προτεραιότητες της κυβέρνησης για το νέο έτος μέσω της συνέντευξης του στην εφημερίδα «Realnews».
«Να συνεχίσουμε να επιστρέφουμε σταδιακά στη μεσαία τάξη όλα όσα στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια κυρίως μέσω περαιτέρω φοροαπαλλαγών, χωρίς να γυρίσουμε ξανά στις μαύρες μέρες τις χρεοκοπίας», αλλά και «να δίνουμε ρεαλιστικές απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών όπως το στεγαστικό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης.
Ερωτηθείς για την επικείμενη προεδρική εκλογή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την πρόταση του το δεύτερο 15μερο του Ιανουαρίου, ενώ σε ερώτηση για ενδεχόμενο ανασχηματισμό εντός του 2025 ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά να κάνει ακόμα και πολλά προβλήματα να λύσει. Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε ένας προϋπολογισμός που με την υλοποίησή του μέσα στο 2025 θα μειώσει ακόμα περισσότερο την απόστασή μας απ’ την Ευρώπη. Οι επιλογές προσώπων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και όπως καταλαβαίνετε, ούτε γνωρίζω κάτι περισσότερο, ούτε έχω την οποιαδήποτε αίσθηση ότι επίκεινται αλλαγές».
Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστεί η ελληνική οικονομία από τη διαφαινόμενη ύφεση σε ευρωπαϊκό επίπεδο κάνοντας λόγο για «καλύτερες ημέρες» επικαλούμενος και τις τρεις πρωτιές της οικονομίας μας επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη, ήτοι τη μείωση φόρων με βάση το ΑΕΠ, το ρυθμό μείωσης της ανεργίας και τη μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Σε αυτό το σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο, λοιπόν, η κυβέρνηση συνεχίζει να μειώνει φόρους στην πράξη, η αντιπολίτευση, χωρίς να έχει πάρει κανένα μάθημα απ’ τα προηγούμενα χρόνια, τάζει ακοστολόγητες μειώσεις φόρων στα λόγια. Οι πρώτες είναι μια πραγματικότητα για τους πολίτες, ενώ, οι δεύτερες, δηλαδή οι μειώσεις φόρων στα λόγια, κινήσεις εντυπωσιασμού χωρίς καμία ουσία».
Τέλος, ο Παύλος Μαρινάκης διαμηνύει ότι «η κατάσταση στη Συρία είναι μεταβατική και δεν νομιμοποιεί οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία. Το παρακολουθούμε και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Κύπρο και τις γειτονικές χώρες και την ΕΕ» σχετικά με την πρόθεση της Τουρκίας να οριοθετήσει ΑΟΖ με τη Συρία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην ΕΑΔ «έδωσε» ο Γεωργιάδης για έλεγχο τις εταιρείες του Πατούλη – Τι απαντά ο πρόεδρος του ΙΣΑ
- Πιερρακάκης από τη Bundesbank: Η Ευρώπη χρειάζεται λιγότερη γραφειοκρατία και ισχυρότερες υποδομές
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επέκταση της άδειας της Alpha Asset Management
- Ευρωαγορές: Η τεχνολογία δεν κράτησε τα κέρδη έως το κλείσιμο
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ελίν: Ζημιές στο α΄ εξάμηνο του 2026, με μείωση δανεισμού κατά 69%
- ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Οικονομική έκθεση ΟΝΥΞ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








