Το Twitter σκοπεύει να αναγκάσει τον Έλον Μασκ να πληρώσει τα συμφωνηθέντα 44 δισ. δολάρια για να αγοράσει την εταιρεία τεχνολογίας, αφότου το αφεντικό της Tesla δήλωσε ότι η αγορά «δεν μπορεί να προχωρήσει», εκτός εάν το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να πιστοποιήσει τον αριθμό των ψεύτικων λογαριασμών.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο όμιλος με έδρα το Σαν Φρανσίσκο σημείωσε την Τρίτη ότι: «Το Twitter δεσμεύεται να ολοκληρώσει τη συναλλαγή στη συμφωνηθείσα τιμή».
Ο Μασκ εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για το κλείσιμο της συμφωνίας τη Δευτέρα, λέγοντας ότι μια χαμηλότερη τιμή «δεν αποκλείεται». Τρόλαρε επίσης τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal, στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επειδή δεν παρείχε αποδείξεις για τον αριθμό των fake λογαριασμών.
Η τιμή της μετοχής του Twitter διαπραγματεύεται κάτω από τη συμφωνημένη προσφορά του Μασκ, ύψους 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, αλλά έπεσε απότομα, καθώς ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla ανέφερε ότι θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη συμφωνία. Οι μετοχές του Twitter έκλεισαν στα 37,39 δολάρια τη Δευτέρα.
Η Goldman Sachs θα κερδίσει 80 εκατ. δολάρια και η JPMorgan θα κερδίσει 53 εκατ. από την παροχή συμβουλών στο Twitter, σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο κέντρο της πόλης της Γάζας
- Τραμπ: Έχουμε deal για το TikTok – Θα ανακοινώσουμε τον αγοραστή
- ΔΟΕ: Στους 18.000 εκπαιδευτικούς οι ελλείψεις στα δημοτικά σχολεία
- Lidl Ελλάς: Εγκαινίασε το νέο κατάστημα στο Αιγάλεω, επένδυση πάνω από 12,4 εκατ. ευρώ
- Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο εμβληματικός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ
- Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου: Νέες πληρωμές 9 εκατ. ευρώ για 13 έργα
- ΥΠΑ: Άνοδος 6,7% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων το 8μηνο
- Μασκ: Αγοράζει μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις