Παραδέχτηκε ότι θα χρειαστεί να αναβαθμίσει τους υπολογιστές Hardware 3 στα οχήματά της
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Tesla, ο Elon Musk παραδέχτηκε ότι η εταιρεία θα πρέπει να προχωρήσει σε αναβάθμιση των υπολογιστών Hardware 3 (HW3) για τους πελάτες που έχουν αγοράσει το πακέτο Full Self-Driving (FSD).
Η ιστορία ξεκινά το 2016, όταν η Tesla δημοσίευσε ένα blog post υποστηρίζοντας ότι όλα τα ηλεκτρικά της οχήματα διέθεταν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την επίτευξη πλήρους αυτόνομης οδήγησης. Το συγκεκριμένο post αργότερα διαγράφηκε, καθώς η εταιρεία χρειάστηκε να αντικαταστήσει εκατομμύρια υπολογιστές HW2.5 με νέους HW3.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Musk διέκοψε τον επικεφαλής του τμήματος Autopilot και AI software, Ashok Elluswamy, ο οποίος εξηγούσε πώς η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται πάνω στο HW3. Ο Elluswamy ανέφερε ότι η εταιρεία αναπτύσσει την τελευταία έκδοση του λογισμικού FSD (v13) για οχήματα με HW4, ενώ παράλληλα θα κυκλοφορήσει και “απλούστερες” εκδόσεις συμβατές με το HW3.
Το Electrek αναφέρει ότι το 2018 η Tesla είχε υποσχεθεί δωρεάν αναβαθμίσεις σε HW3 για τους πελάτες που είχαν αγοράσει το FSD, του οποίου η τιμή έχει εκτοξευθεί από τα $2.000 στα $15.000. Μάλιστα, ένας ιδιοκτήτης Tesla κέρδισε δικαστική διαμάχη με την εταιρεία, η οποία αρνήθηκε να τιμήσει την υπόσχεσή της για δωρεάν αναβάθμιση σε HW3.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπολογιστές HW3 αντιμετωπίζουν προβλήματα βραχυκυκλώματος, γεγονός που έχει οδηγήσει σε μαζικές ανακλήσεις στις ΗΠΑ και την Κίνα, με συμπτώματα όπως η δυσλειτουργία της κάμερας οπισθοπορείας. Η Tesla πλέον επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του HW4, το οποίο ενσωματώνεται στα νέα Model 3, Model Y και στα Model S και X από το 2023 και μετά.
Ο Musk δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι “κατά κάποιο τρόπο ανακουφισμένος” που δεν αγόρασαν πολλοί το πακέτο FSD, καθώς η διαδικασία αναβάθμισης θα είναι “εξαιρετικά επώδυνη και δύσκολη”. Παραμένει ασαφές εάν η Tesla θα σχεδιάσει μια νέα αναβάθμιση retrofit, παρά τις προηγούμενες δηλώσεις του Musk ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Διακοπές – ακρίβεια: Φιλοξενία, μαγείρεμα στο κατάλυμα και ψώνια σε σούπερ μάρκετ και φούρνους
- Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι οι παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στον υφιστάμενου ΒΟΑΚ
- Αεροπορική τραγωδία στην Ινδία: Κόπηκε η παροχή καυσίμου στο Boeing 787 – Οι διάλογοι των πιλότων
- Bloomberg: Η εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ εξαρτάται από τα αυτοκίνητα, τα γεωργικά προϊόντα και τον… Τραμπ
- Aνασφάλιστα οχήματα: Βρέθηκαν πάνω από 300.000 και τους περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα
- Συνήγορος του Καταναλωτή: Νέο πλαίσιο με δημιουργία ανεξάρτητης Αρχής το α΄εξάμηνο του 2026
- ΗΠΑ: Οι τελωνειακοί δασμοί ξεπέρασαν τα 100 δισ. δολάρια τον Ιούνιο
- Πολιτική Προστασία: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις