Ο πρόεδρος του Ιράν σε επικοινωνία του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα είπε ότι αναμένει να τηρηθούν «οι ουσιώδεις εγγυήσεις για την αποτροπή επανάληψης επιθετικών ενεργειών»
Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν, δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, τη Δευτέρα, ότι το Ιράν διαθέτει «την αναγκαία βούληση να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο», αλλά αναμένει να τηρηθούν ορισμένες προϋποθέσεις, «ιδιαίτερα οι ουσιώδεις εγγυήσεις για την αποτροπή επανάληψης επιθετικών ενεργειών».
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Πεζεσκιάν πρόσθεσε ότι η τρέχουσα κατάσταση στον Περσικό Κόλπο και στα Στενά του Ορμούζ είναι αποτέλεσμα «εχθρικών και επιθετικών ενεργειών» των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
Επισήμανε ότι η λύση για την ομαλοποίηση της κατάστασης είναι η διακοπή των επιθέσεων κατά του Ιράν, σύμφωνα με το κρατικό IRNA.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πρωτοβουλία Κίνας και Πακιστάν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
- Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη, Κακλαμάνη για μετάθεση συζήτησης στη Βουλή για κράτος δικαίου και υποκλοπές
- Αραχτσί: Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ, απλώς λαμβάνουμε μηνύματα από τον Γουίτκοφ
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Οικονομική έκθεση FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Μασούντ Πεζεσκιάν: Το Ιράν διαθέτει «την αναγκαία βούληση να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο»
- Στάνη με κατσίκες και κότες σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους – Επενέβη ο δήμος Αθηναίων (video)
- Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με κέρδη, αλλά με -7,99% ο Stoxx 600 τον Μάρτιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








