Το δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης προγραμματισμού Η.Υ.που σχεδίασε Πολωνός επιχειρηματίας για τα παιδιά της Ευρώπης, ενέκρινε και προωθεί ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος
Το παγκόσμιο σχέδιο ενός Πολωνού επιχειρηματία τεχνολογίας, που αποσκοπεί στο να κάνει περισσότερα παιδιά να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών ενέκρινε και προωθεί ο Πάπας Φραγκίσκος.
Ο Μύρων Μιρονιούκ, ιδρυτής της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης Cosmose AI, υποστηρίζει ότι η πρωτοβουλία του “Code with Pope”, δηλ. “μάθε προγραμματισμό με τον Πάπα” θα γεφυρώσει “τις κραυγαλέες ανισότητες στην εκπαίδευση” σε όλο τον κόσμο και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των καθολικών χωρών.
Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση προγραμματισμού διάρκειας 60 ωρών, μέσω μιας δωρεάν διαδικτυακής πλατφόρμας εκμάθησης για μαθητές ηλικίας 11-15 ετών σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.
Κατά την εκπαίδευση τα παιδιά θα μάθουν τα βασικά της Python, μιας από τις πιο δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού στον κόσμο.
Στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που δημοσιεύθηκαν το 2023 αποκάλυψαν ότι η πλειοψηφία των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ρόλων στις επιχειρήσεις είναι αυτοί που σχετίζονται με την τεχνολογία. Ωστόσο, η σοβαρή παγκόσμια έλλειψη τεχνολογικών δεξιοτήτων απειλεί να αφήσει 85 εκατομμύρια θέσεις εργασίας ακάλυπτες έως το 2030.
Ως εκ τούτου, η αύξηση της πρόσβασης σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση προγραμματισμού έχει καταστεί αναγκαία, ιδίως στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος – πολλές από τις οποίες είναι καθολικές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελευθερία του Τύπου: Παραμένει ουραγός η Ελλάδα στην Ευρώπη
- Συντάξεις Ιουνίου: Πότε θα γίνουν οι καταβολές στους δικαιούχους
- Κίνα: Aύξηση 10,65% κατέγραψε ο δείκτης ψηφιακής ανάπτυξης το 2024
- Apple: Ανησυχία για απώλειες 900 εκατ. δολαρίων από τους δασμούς
- Bestseller: Ανοίγει το πρώτο φυσικό κατάστημα Vero Moda στην Κύπρο
- ITER: Το παγκόσμιο στοίχημα για καθαρή πυρηνική ενέργεια
- Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παιανίας σήμερα 02/05 ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Σ. Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ) για Νέο Αναπτυξιακό Νόμο: Δεν λαμβάνει υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις