Οικονομία

Μάξιμος Σενετάκης στην Endeavor Greece: «Έτοιμοι να υποδεχθούμε τα νέα success stories»

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης στη συνάντηση με κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες τεχνολογίας - παρευρέθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Παπαστεργίου

«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τα νέα success stories, που θα αλλάξουν την πορεία της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης, στη συνάντηση με κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες τεχνολογίας, που διοργάνωσε η Endeavor Greece. Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΜΚΟ το απόγευμα της Δευτέρας, παρευρέθηκε και ο Υπουργός Ψηφιακής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν με τους ιδρυτές των εταιρειών Blueground, Workable, Hellas Direct, Softomotive, Hack the Box, Spotawheel, Marine Traffic, Mysten Labs, Innoetics, LifeBit, λ-automata, Pandas, Wikifarmer, Dyania Health αλλά και τον αρχιμηχανικό της Tesla, Κωνσταντίνο Λάσκαρη.

Οι καινοτόμοι Έλληνες επιχειρηματίες παρουσίασαν τα τεχνολογικά και επιχειρηματικά επιτεύγματα των εταιρειών τους, ανέλυσαν τα αναπτυξιακά τους σχέδια για τα επόμενα χρόνια και επεσήμαναν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην φάση της ανάπτυξης της επιχείρησής τους, καθώς και προτάσεις υποβοήθησης μικρών εταιριών να αναπτυχθούν και να επιτύχουν.

Οι κ.κ. Σενετάκης και Παπαστεργίου σημείωσαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τόνισαν τη σημασία της καινοτομίας ως πολλαπλασιαστή ισχύος της ελληνικής οικονομίας και ζήτησαν την τεχνογνωσία των επιχειρήσεων αυτών, ώστε κάποιες από τις καλές πρακτικές τους, να εφαρμοστούν από την ελληνική Πολιτεία, με απώτερο στόχο την δημιουργία μιας νέας γενιάς Ελλήνων επιχειρηματιών με νέα κουλτούρα επιχειρηματικότητας.

«Το “μυστικό της επιτυχίας” βρίσκεται στην λέξη δικτύωση, είτε μιλάμε για το οικοσύστημα της καινοτομίας, είτε το οποιοδήποτε οικοσύστημα», σημείωσε ο Μάξιμος Σενετάκης, εκθειάζοντας το ενδεκαετές έργο δικτύωσης της Endeavor Greece. «Προφανώς, το να δημιουργήσεις ένα δίκτυο δεν είναι απλή υπόθεση. Απαιτεί συνέπεια, επαγγελματισμό και το κυριότερο εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών του. Κι η εμπιστοσύνη βασίζεται σε κάτι πολύ απλό: Ό,τι λέμε το κάνουμε. Ό,τι συμφωνούμε το τηρούμε, όπως άλλωστε κάνει η ΝΔ και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».

Από εκεί και πέρα, όπως τόνισε, «ρόλος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον κατά τρόπο που να δίνει τη δυνατότητα σε ταλαντούχους Έλληνες επιχειρηματίες και επιστήμονες, να γίνουν ανταγωνιστικοί σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα να προσελκύσει νέες επενδύσεις».

Μέσα σε αυτό το σκεπτικό ζήτησε από τους επιτυχημένους Έλληνες επιχειρηματίες να βοηθήσουν «ώστε να διαμορφώσουμε μια νέα κουλτούρα στην διαχείριση του δυναμικού ανθρώπινου δυναμικού μας. Να καταφέρουμε δηλαδή, κι εμείς να δημιουργήσουμε δίκτυα εμπιστοσύνης, που να θέτουν τον νέο επιχειρηματία στην πρώτη θέση και να τον εμπνέουν να σκεφτεί μεγαλεπήβολα» και κατέληξε: «Θέλω να πιστεύω ότι με αυτήν την πρώτη μας συνάντηση θα εγκαινιάσουμε μια δημιουργική περίοδο συνεργασίας, προσβλέποντας στην ενίσχυση της νέας επιχειρηματικότητας στη χώρα».

 

close menu