Στοιχεία που ανατρέπουν την επιχειρηματολογία των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας για τον αριθμό των εργαζομένων που κινδυνεύουν με απώλεια της εργασίας τους, επικαλείται η κυβέρνηση. Τα στοιχεία, που έχουν αντληθεί από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», δείχνουν ότι όλα μαζί τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας έχουν 2.639 εργαζόμενους, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και σημειώνουν ότι δεν έχει βάση αληθείας ο ισχυρισμός ότι κινδυνεύει η δουλειά 15.000 ανθρώπων.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επικαλείται και τα στοιχεία από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που δείχνουν ότι η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας ως επί πλείστον είναι προβληματική ενώ κυρίαρχες είναι οι ευέλικτε μορφές εργασίες.
«Ίσως το πιο “πολυφορεμένο” επιχείρημα όσων πολεμούν τη μεταρρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου που φέρνει η κυβέρνηση είναι ότι “ο αριθμός των τεσσάρων αδειών θα έχει συνέπεια 15.000 εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους”. Το ακούσαμε κατά κόρον, τις τελευταίες μέρες, από τα τηλε-παράθυρα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Η πραγματικότητα, όμως, τους διαψεύδει. Διότι, για να χάσουν 15.000 άνθρωποι τη δουλειά τους, θα έπρεπε βέβαια -όλα μαζί- τα ιδιωτικά κανάλια να απασχολούν τουλάχιστον τόσους».
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», στα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας εργάζονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, 2.639 άνθρωποι, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και παραθέτουν τα στοιχεία, ανά τηλεοπτικό σταθμό:
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ (ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ) *
– MEGA 540
– ALPHA 537
– ΑΝΤ1 509
– STAR 387
– ΣΚΑΪ 340
– Ε TV 206
– ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 61
– ΑRT 59
– ΣΥΝΟΛΟ 2.639
πηγή: σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ»
«Πώς γίνεται, λοιπόν, να απειλείται η δουλειά 15.000 ανθρώπων, όταν όλα μαζί τα κανάλια απασχολούν 2.639; Προφανώς, με τον ίδιο τρόπο που μονίμως εκτοξεύονται στοιχεία χωρίς καμία τεκμηρίωση, καμία επίσημη πηγή και -εν τέλει- καμία σοβαρότητα» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές και υπογραμμίζουν ότι «από τους ελέγχους που έχει διενεργήσει τους τελευταίους μήνες το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκύπτει ότι και η τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας από τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια είναι, πολύ συχνά, προβληματική.
Διαπιστώνονται, συστηματικά, η μη καταβολή δεδουλευμένων, υπερωριών και επιδομάτων, εξαντλητικά ωράρια εργασίας, περιπτώσεις απασχόλησης ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ κυριαρχούν οι “ευέλικτες” μορφές εργασίας (συμβάσεις μερικής απασχόλησης, συμβάσεις δανεισμού, εργολαβίας και μπλοκάκια)».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Αγγλία λαχτάρισε από το Κονγκό, αλλά στο τέλος χτύπησε ο Χάρι Κέιν
- Πολιτική καταδίκη και οδύνη για το δολοφονικό εμπρησμό και το θάνατο της Βάγιας Νέστορα
- Λαγκάρντ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε το τζίνι να βγει από το μπουκάλι και ο πληθωρισμός να ανέβει»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και κατοχύρωση κερδών
- Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι της στη Θεσσαλονίκη
- Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για Dow Jones, πιέσεις στον Nasdaq από τις ρευστοποιήσεις στα τσιπ
- Γουόρς (Fed): Ο πληθωρισμός παραμένει «πολύ υψηλός» – Κανένα σήμα για τα επιτόκια Ιουλίου
- Φωτιά στη Φθιώτιδα – Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, μηνύματα 112 για εκκενώσεις χωριών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







