“Η Τράπεζα Αττικής βρίσκεται σε διαδικασία ταχείας επίλυσης των εκκρεμοτήτων που αφορούν στην ανασυγκρότηση της διοίκησής της”, αναφέρουν κύκλοι της αντιπροεδρίας οι οποίοι, με αφορμή την εκλογή νέας διοίκησης επισημαίνουν ότι “οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας Αττικής είναι οι υψηλότεροι στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα (πάνω από 16%) και πολύ υψηλότεροι από τους επιβαλλόμενους ελάχιστους του ευρωσυστήματος (8- 10- 12%)” και “οι καταθέσεις στην τράπεζα Αττικής είναι απολύτως ασφαλείς”.
Κύκλοι της αντιπροεδρίας σημειώνουν ταυτόχρονα ότι “η Τράπεζα Αττικής τελούσε και τελεί υπό τον εποπτικό έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει την αρμοδιότητα να ερευνά και να αξιολογεί τα δεδομένα λειτουργίας της. Η κυβέρνηση ουδέποτε στάθηκε εμπόδιο στο να επιτελέσει η Τράπεζα της Ελλάδος το έργο της και όποτε ρωτήθηκε συνηγόρησε στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της Τράπεζας Αττικής”.
“Η κυβέρνηση ούτε προστατεύει ούτε έχει εξαρτήσεις από κανέναν. Επιδιώκει τη διαφάνεια και τον έλεγχο παντού, με τη συνδρομή και της Δικαιοσύνης όπου αυτό επιβάλλεται, χωρίς γενικευμένη ποινικοποίηση του τραπεζικού συστήματος”, σημειώνουν οι ίδιες πηγές της αντιπροεδρίας και προσθέτουν: “Η κυβέρνηση εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι η Τράπεζα Αττικής αποτελεί, εδώ και χρόνια, στόχο κατευθυνόμενων αρνητικών δημοσιευμάτων από κέντρα και δυνάμεις οι οποίες επιδιώκουν είτε το κλείσιμο είτε την εξαγορά της έναντι ευτελούς τιμήματος”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδος 4% του μισθολογικού κόστους στο β’ τρίμηνο του 2026
- ΕΟΕ: 345.000 ευρώ σε δέκα Αθλητικές Ομοσπονδίες για το “Λος Αντζελες 2028”
- «Ελλάδα 2.0»: Αποζημίωση €3.000 κατά Ελληνικού Δημοσίου για καθυστέρηση δημοσίευσης δικαστικής απόφασης
- ΥΠΕΞ: Μήνυμα για τα 27 χρόνια από το Φάλκον και τον χαμό του Γιάννου Κρανιδιώτη
- Ιστορική δημόσια εγγραφή ρεκόρ από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Αφρικής
- LG και ΑΕΚ BC ξεκινούν νέα συνεργασία στη SUNEL Arena και στα social media
- “Ανοιχτά Ζυθοποιεία” 2026: Δωρεάν ξεναγήσεις και γευσιγνωσία σε όλη την Ελλάδα
- Ενίσχυση στο Λιμενικό με 420 προσλήψεις δόκιμων λιμενοφυλάκων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








