Με ευρεία εντολή 251 «ναι» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδοτήθηκε από τη Βουλή να διαπραγματευτεί, με βάση την ελληνική πρόταση, τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές. Το αποτέλεσμα, όμως αφήνει σοβαρά «τραυματισμένο» τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού δύο βουλευτές είπαν «όχι», οκτώ «παρών» -μεταξύ των οποίων δύο υπουργοί και η πρόεδρος της Βουλής- ενώ επτά ήταν απόντες.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής «όχι» ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.
«Παρών» ψήφισαν οι Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης (υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Στάθης Λεουτσάκος.
Ανακοίνωση για τη στάση που τήρησε στην αποψινή ψηφοφορία στη Βουλή, δηλώνοντας «παρών», εξέδωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, δηλώνοντας ότι στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά είναι κατηγορηματικά και ριζικά αντίθετος «σε μια ‘πρόταση’ που κινδυνεύει να παρατείνει την κηδεμονία της πατρίδας».
Στη δεύτερη ανάγνωση είπαν «ναι» οι Παύλος Χαϊκάλης, Σταυρούλα Ξουλίδου, Νίκος Μαυραγάνης, Νίνα Κασιμάτη.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν επτά απόντες στην ψηφοφορία. Μεταξύ αυτών η Ραχήλ Μακρή και ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για τον οποίο υπήρξαν αποδοκιμασίες στην αίθουσα κατά την ανάγνωση του ονόματός του.
Αναλυτικά, απόντες ήταν οι: Γ.Βαρουφάκης, Ελ.Αυλωνίτου (που δήλωσαν με επιστολή τους πως θα ψήφιζαν ναι) Ελ.Σωτηρίου, Β.Χατζηλάμπρου, Ρ.Μακρή, Β.Κυριακάκης και Δ.Κοδέλας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ατλέτικο Μαδρίτης: Προς ολοκλήρωση η εξαγορά της από την Apollo Sports Capital
- Lufthansa: Παρατείνει την αναστολή πτήσεων από και προς Τελ Αβίβ έως τις 2 Απριλίου
- Volkswagen: Ξεπέρασε τα 4 εκατ. αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως το 2025
- Wall Street: Στο «κόκκινο» οι δείκτες μετά την εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου
- Ρούμπιο: «Το Ιράν επιχειρεί να θέσει σε ομηρία τον πλανήτη», με το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
- Συνεχίζονται τα μέτρα κατά της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
- Η κυβέρνηση Τραμπ παράκαμψε το Κογκρέσο για την πώληση πυρομαχικών στο Ισραήλ 650 εκατ. δολαρίων
- SPACE HELLAS Α.Ε. - Δελτίο Τύπου Space Hellas_Aπονομή 7ης τιμητικής υποτροφίας “Δημήτρης Μανωλόπουλος”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







