Μπορεί στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης το χρηματιστήριο Αθηνών να άφησε τους πωλητές και τους profit takers να οδηούν το γενικό δείκτη πίσω στις 730 μονάδες, αλλά στις δημοπρασίες οι αγοραστές επέβαλαν το ρυθμό και το θετικό τους πρόσημο. Χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης μάλιστα ήταν το γεγονός ότι σχεδόν το ήμισυ του τζίρο διακινήθηκε μόνο στις τελικές δημοπρασίες.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,26% στις 740,20 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 741,64 μονάδων (+0,45%) και 728,85 μον. (-1,28%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 93,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 62,4 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 1,78 εκατ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 0,22%, στις 1.920,77 μονάδες, ενώ στο -0,76% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.051,93 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,39% στις 739,52 μονάδες.
Σε επίπεδο μήνα, ο γενικός δείκτης σημείωσε τελικά απώλειες 2,52%, παρά τις έξι σερί ανοδικές συνεδριάσεις που κατέγραψε στο τέλος, με τον FTSE 25 να κλείνει με απώλειες 3,58%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε 5,32%.
Στο ταμπλό τώρα, το +4,42% της Πειραιώς, αλλά και το +3,03% της Eurobank βοήθησαν σημαντικά στο γενικό θετικό πρόσημο, ενώ άνω του 2% ήταν και τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Λάμδα, Τιτάν, ΕΧΑΕ και ΟΛΠ. Κέρδη 1,92% για τον Σαράντη, ο οποίος από αύριο, 1/12, θα βρίσκεται στο Small Cap του MSCI, με την Alpha Bank και τον Μυτιληναίο να κλείνουν με κέρδη 1,87% και 1,56% αντίστοιχα. Στο +0,72% η ΓΕΚ Τέρνα.
Στον αντίποδα, η ΕΕΕ και η Attica Bank έκλεισαν με απώλειες 2,62% και 2% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% ήταν η πτώση σε Εθνική, Jumbo, Aegean και ΑΔΜΗΕ. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΤΕ, Folli Follie, Grivalia, Βιοχαλκο και Φουρλής. Χωρίς μεταβολή οι Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και Motor Oil.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Habemus papam»: Νέος Ποντίφικας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ – Θα είναι ο Πάπας Λέων ο 14ος
- Αυτοψία Δήμα στον ΒΟΑΚ: «Τα πρώτα τμήματα κατασκευάζονται ήδη»
- Συμφωνία ΗΠΑ – Βρετανίας για το εμπόριο – Οι βασικοί όροι – Τραμπ: «Είναι εξαιρετική και οριστική»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη ο Stoxx 600, απώλειες ο FTSE 100 λόγω deal Βρετανίας – ΗΠΑ
- Υλοποιήθηκε η ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης της Βουλής από την Cosmote Telekom – Η παρουσίαση
- Reuters: ΗΠΑ και Ρωσία εξετάζουν την αποκατάσταση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
- ElvalHalcor: Έβδομη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού
- ΕΕ: Σε ποιους κλάδους τίθενται υποχρεωτικοί έλεγχοι στις ξένες επενδύσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις