Με σημαντικά κέρδη και πάνω από τις 920 μονάδες έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να «αντέχει» στο σκωτσέζικο ντους που υποβάλουν οι γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή τις διεθνείς αγορές, και μαζί την ευάλωτη και ρηχή Λ. Αθηνών.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,30% στις 926,06 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 920,43 μονάδων (+0,68%) και 927,22 μονάδες (+1,43%). Ο τζίρος ανήλθε στα 102,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 50,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 16 εκατ. τεμάχια (στη Eurobank διακινήθηκαν 14,7 εκατ. τεμάχια).
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,22%, στις 2.307,72 μονάδες, ενώ στο +1,96% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.233,39 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 2,74% στις 862,03 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ και Πειραιώς ξεχώρισαν με το +5,94% και +5,93% που σημείωσαν, με τον ΟΠΑΠ να ακολουθεί με άνοδο 4,17% και τη Eurobank με άνοδο 3,57%. Τα κέρδη σε Βιοχαλκο, ΔΕΗ και Σαράντη ξεπέρασαν το 2%, ενώ σε ΕΧΑΕ, AlphaBank, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική και Φουρλή ξεπέρασαν το 1%.
Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Jumbo, MotorOil, Titan, ΕΥΔΑΠ, Μυτιληναίος και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στο τέλος αμετάβλητος. Στον αντίποδα, απώλειες σημείωσαν οι Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, ΟΛΠ και CocaCola, αλλά καμία δεν ξεπέρασε το 1%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ElvalHalcor: Αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων από τη Naval Group
- Στάρμερ: Καταγγέλλει την εμπρηστική ρητορική Μασκ σε διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
- Δήμας: Συνολική μεταρρύθμιση στον τομέα της αεροναυτιλίας
- IndiGo: Νέα αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ινδίας και Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις