Με ήπια άνοδο (+0,63% στις 867,84 μονάδες), εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά τη Δευτέρα.
Αρχικά τα κέρδη ξεπερνούσαν το 2%, στον απόηχο των πρωτοβουλιών Σαμαρά για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, όμως στη συνέχεια περιορίσθηκαν σημαντικά με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας, κάτι που αποτυπώνεται και στον χαμηλό όγκο συναλλαγών.
Υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, του ΟΤΕ, της Εθνικής, της ΔΕΗ και της Τιτάν. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 867,84 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,63%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμή στις 883,02 μονάδες (+2,39%) και κατώτερη τιμή στις 856,31 μονάδες (-0,71%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 64,96 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,19%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+6,11%), του ΟΤΕ (+4,31%), της Εθνικής (+3,95%), της ΔΕΗ (+2,82%), της Τιτάν (+2,35%), της Coca Cola HBC (+2,19%) και της Πειραιώς (+2,04%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Aegean Airilnes (-5,19%), των ΕΛΠΕ (-3,67%), της Ελλάκτωρ (-3,63%), της Motor Oil (-3,50%), της Μυτιληναίος (-3,86%), της Alpha Bank (-2,45%), της ΜΕΤΚΑ (-2,09%) και της Viohalco (-2,07%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+4,88%), των Τηλεπικοινωνιών (+4,31%), των Τροφίμων (+2,20%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+2,10%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Πετρελαίου (-3,57%), των Πρώτων Υλών (-2,53%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,44%).
Ανοδικά κινήθηκαν 57 μετοχές, 54 πτωτικά και 15 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές:PC Systems +20,00%, Pasal +19,32%, Πήγασος +18,75%, Κύπρου +14,72% και Κλωστήρια Ναυπάκτου +9,30%
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Space Hellas -9,95%, Κτήμα Λαζαρίδη -9,81%, Ακρίτας -9,68%, Minerva -9,42% και Forthnet -7,92%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εταιρεία εκτελωνισμού από το γιο του πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη
- Έκρηξη στην παράλληλη απασχόληση: Πάνω από 3,1 εκατ. δουλειές για 2,8 εκατ. μισθωτούς
- Έργα και ημέρες Metlen (Μυτιληναίος) στην Αχλάδα Φλώρινας με το λιγνίτη και ο περίεργος ρόλος του δημοσίου
- Η κοινότητα της Ουκρανίας ζητά τέλος στον πόλεμο -Πορεία από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα (video)
- Θεοδωρικάκος: Έγκριση 400 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν για τη βαριά βιομηχανία και αυτάρκεια στην παραγωγή χαρτιού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έβγαλαν αντίδραση στους νέους δασμούς Τραμπ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: «Απαλλακτικό» το πόρισμα ΝΔ για Βορίδη και Αυγενάκη – Η αντιπολίτευση ζητά προκαταρκτική
- Y/KNOT Invest: Πώληση της Kiriacoulis France SARL έναντι συμβολικού τιμήματος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





