Η παγκόσμια κατανάλωση λιγνίτη πρόκειται να αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδο φέτος παρά τους φιλόδοξους παγκόσμιους στόχους για απόσυρση από την καύση «βρώμικων» ορυκτών καυσίμων.
Η χρήση λιγνίτη φαίνεται πιθανό να αυξηθεί κατά 1,2% το 2022, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τους 8 δισεκατομμύρια τόνους σε ένα χρόνο, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας. Επισημαίνει δε, σύμφωνα με το Bloomberg, ότι η κατανάλωση πιθανότατα θα παραμείνει σε αυτό το επίπεδο μέχρι το 2025, καθώς οι μειώσεις στις προηγμένες οικονομίες αντισταθμίζονται από τη ζήτηση σε αναδυόμενες ασιατικές αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία.
Η ανάλυση «υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για μαζική κλιμάκωση της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας και της ενεργειακής απόδοσης, ώστε να μειώσουμε τους λογαριασμούς των ανθρώπων, να εξασφαλίσουμε τον ενεργειακό μας εφοδιασμό και να διατηρήσουμε ανέπαφους τους βασικούς κλιματικούς στόχους», δήλωσε ο Alexandru Mustața, ακτιβιστής της Europe Beyond Coal.
«Είναι σημαντικό ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει αναθεωρήσει τα σχέδιά της να καταργήσει πλήρως τον λιγνίτη έως το 2030 και η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι απαλλαγμένη μέχρι το τέλος της δεκαετίας».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γευσήνους: Αναδιάρθρωση 111,9 εκατ. ευρώ με νέα holding και τέσσερις εταιρείες κάτω από την ίδια «ομπρέλα»
- Star Channel: Μικρότερες ζημιές, υψηλός δανεισμός και η στρατηγική θέση Βαρδινογιάννη στα media
- FREE NOW: Νέα αύξηση κεφαλαίου 9,38 εκατ. ευρώ με συμψηφισμό χρέους
- Νέα σκιά στο Qatargate: Ο γιος Αβραμόπουλου στην QatarEnergy και η απάντηση του πρώην Επιτρόπου
- Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν απάντησε και χτύπησε αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
- Προεδρική οργή μετά το “Εθνικό φιάσκο” στη Νότια Κορέα για τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ
- Το Ισραήλ αναγνωρίζει ομόφωνα τη γενοκτονία των Αρμενίων και πυροδοτεί νέα ένταση με την Τουρκία
- Απόλυτος κυρίαρχος στο γκραν πρι της Αυστρίας ο Τζορτζ Ράσελ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








