Το «αποτύχαμε» θα ακολουθεί τον Μητσοτάκη μέχρι τις εκλογές - Δεν ξέρω πόσες ορκωμοσίες θα δούμε προσεχώς
Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και κυρίως οι δικαιολογίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση τεσσάρων κυβερνητικών στελεχών (αφού βγήκαν στη δημοσιότητα οι διάλογοι πολιτικών προσώπων) δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε από πολιτικούς που είχαν βρεθεί στον προθάλαμο της Νέας Δημοκρατίας, όπως για παράδειγμα η Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία μάλιστα είχε στηριχθεί και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό με την υποψηφιότητά της στον προεδρικό θώκο του ΟΟΣΑ.
«Χθες ο κύριος Μητσοτάκης είπε τη μοιραία λέξη, η οποία νομίζω θα τον ακολουθεί από εδώ και πέρα μέχρι τις εκλογές και είναι η λέξη “αποτύχαμε”» (στον ΟΠΕΚΕΠΕ) υπογράμμισε η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Άννα Διαμαντοπούλου.
Η κυρία Διαμαντοπούλου μιλώντας στο ΕΡΤNEWS σχολίασε την ορκωμοσία των νέων μελών του υπουργικού συμβουλίου λέγοντας πως «επειδή έρχονται και άλλες δικογραφίες, δεν ξέρω πόσες φορές θα δούμε ορκωμοσίες υπουργών το επόμενο διάστημα».
«Ο καθένας κρίνεται, όταν μπαίνει η εξουσία. Όχι όταν μιλάει εκ του ασφαλούς. Αυτοί που κρίνονται στην πολιτική και είναι άξιοι, είναι αυτοί οι οποίοι πέρασαν από την εξουσία και δεν τους άγγιξε ο διαφθορά και ο πελατειασμός. Έχουμε λοιπόν 6 χρόνια σήμερα. Περάσαμε μνημόνια. Καταλάβαμε όλοι ότι η καταστροφή της χώρας οφείλονταν σε αυτό. Και ήρθε το 2019 ο κ. Μητσοτάκης να πει “μέχρι εδώ, η χώρα θα μεταρρυθμιστεί και το πελατειακό σύστημα θα χτυπηθεί”. Αυτά που ακούμε, ο “Φραπές”, ο “Χασάπης”, μπήκε ο άλλος μέσα στον οργανισμό και είπε ότι θα κουρέψει την υπάλληλο, η οποία έδωσε τα στοιχεία και δεν τον έπιασαν να τον πάνε κατευθείαν μέσα. Άρα, αυτή η νοοτροπία, δυστυχώς όχι μόνο δε χτυπήθηκε, αλλά νομίζω δυναμώθηκε αυτά τα χρόνια».
Η ίδια ανέδειξε και τις επιμέρους διαστάσεις της πρωθυπουργικής ομολογίας αποτυχίας, σημειώνοντας ότι «η πρώτη διάσταση είναι ότι ενώ περάσαμε μνημόνια και είπαμε “ποτέ ξανά”, το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει και μέσα από τους διαλόγους που είδαμε, ζει στην χειρότερη μορφή του. Το δεύτερο είναι ότι η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί πολιτικά ένα μείζον ζήτημα, που είναι οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Αυτές αφορούν τους αγρότες, αφορούν το σύνολο της αγροτικής παραγωγής και εδώ έχουμε μια διαχείριση που αν δεν έμπαινε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, δεν θα καταλαβαίναμε τίποτα. Το τρίτο είναι ένα οικονομικό έγκλημα, το οποίο ουσιαστικά είναι υπέρ κάποιων λίγων απατεώνων και εις βάρος των πολλών αγροτών. Το τέταρτο είναι η αξιοκρατία: Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει και θα μεταρρυθμίσει το κράτος και θα σβήσει το τεράστιο ζήτημα της πολιτικοποίησης του κράτους και των οργανισμών. Αντ’ αυτού βλέπουμε και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στον ΟΣΕ τη διάλυση ενός κράτους και την αναξιοκρατική τοποθέτηση ανθρώπων».
Η Άννα Διαμαντοπούλου επιπλέον επιχειρηματολόγησε ότι «έχουμε ένα ζήτημα συγκάλυψης. Εδώ πια είναι πολύ εμφανές. Όταν φεύγει ένας Πρόεδρος κακήν κακώς, γιατί έχει δώσει στοιχεία ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, και το ίδιο πρόσωπο γίνεται σύμβουλος του Πρωθυπουργού, είναι προφανές ότι ο Πρωθυπουργός τα ξέρει μια χαρά».
Καμία παραγραφή
Σχετικά με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, η υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού υπογράμμισε ότι το κόμμα θα μελετήσει όλες τις δικογραφίες.
Ως προς τον κίνδυνο παραγραφής τόνισε ότι «αν δεν γίνουν οι διαδικασίες γρήγορα και με τον τρόπο που πρέπει, μέχρι τον Οκτώβριο, που είναι ουσιαστικά δύο χρόνια μετά και από την τραγωδία των Τεμπών και από το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ, πάμε σε παραγραφή. Άρα, η αντιπολίτευση έχει μια πολύ μεγάλη ευθύνη να μην επιτρέψει καμία παραγραφή. Και αυτό θα το κάνουμε μέχρι τέλους».
«Προφανώς μιλάμε για πολιτική αλλαγή και θα ξεδιπλώσουμε όλη την πολιτική μας βήμα προς βήμα και θα είναι προς όλη την Ελλάδα και σας διαβεβαιώ ότι θα είναι πολύ ισχυρή», κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δημοσιεύτηκε η λίστα με οφειλέτες που χρωστούν από 150.000 ευρώ και πάνω στο δημόσιο
- Το Ισραήλ παραδέχεται ότι σκότωσε Παλαιστίνιους αμάχους
- Κατηγορητήριο σε Πιερρακάκη ετοιμάζει ο Κασσελάκης
- Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν νομοθετική λύση για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά
- Hypersail από τη Ferrari
- «Οι Ποινικολόγοι»: Νέος επιστημονικός φορέας από δικηγόρους
- Τι απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών σε ερώτηση του Μ. Σαλμά για το τουρκολυβικό μνημόνιο
- Ενα στα τέσσερα ζευγάρια κρατά μυστικό τις καταθέσεις του
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις