Διεθνή

Mediobanca: Αύξηση κερδών 2,9% στα 336,9 εκατ. ευρώ στο δ’ τρίμηνο χρήσης

Financialreport.gr

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν κατά μέσο όρο 332,3 εκατ. ευρώ

Αυξημένη κερδοφορία εμφάνισε η Mediobanca, καθώς περιόρισε τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια, την ώρα που προσπαθεί να αποτρέψει μια εχθρική πρόταση εξαγοράς από την ανταγωνίστρια Banca Monte dei Paschi di Siena.

Αναλυτικότερα, τα καθαρά κέρδη της Mediobanca αυξήθηκαν κατά 2,9% στο δ’ τρίμηνο χρήσης σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας τα 336,9 εκατ.ευρώ (385,2 εκατ. δολάρια). Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν κατά μέσο όρο 332,3 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος Alberto Nagel έχει δεσμευτεί να επιστρέψει περισσότερα χρήματα στους μετόχους, σε μια προσπάθεια να τους πείσει ότι θα έχουν μεγαλύτερο όφελος αν απορρίψουν την ανεπιθύμητη προσφορά.

Στο πλαίσιο της άμυνάς του, έχει προτείνει την εξαγορά του ιδιωτικού τραπεζικού βραχίονα της Assicurazioni Generali, μια κίνηση που θα ενίσχυε τα έσοδα από την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου σε ευκατάστατους πελάτες.

Η Mediobanca ανέφερε ότι οι διαδικασίες έγκρισης για την εξαγορά της Banca Generali αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 18 Αυγούστου και ότι θα μπορούσε να συγκαλέσει γενική συνέλευση τρεις ημέρες αργότερα, ώστε οι μέτοχοι να εκφράσουν τη γνώμη τους.

Παρ’ όλα αυτά, η τράπεζα διευκρίνισε ότι διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλες τις σχετικές αποφάσεις έως τις 6 Αυγούστου, «ανάλογα με την πορεία των συνομιλιών με την Assicurazioni Generali».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu