Η Mediobanca θα συγκαλέσει γενική συνέλευση μετόχων στις 16 Ιουνίου για να λάβει την έγκριση της προσφοράς
Με μία κίνηση που αιφνιδίασε την αγορά, η Mediobanca κατέθεσε πρόταση 6,3 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Banca Generali.
Η πιθανή συμφωνία προβλέπει ανταλλαγή μετοχών της Assicurazioni Generali και σηματοδοτεί στρατηγική απάντηση στις πιέσεις εξαγοράς που αντιμετωπίζει η τράπεζα.
Η κίνηση αυτή αποτελεί το νέο επεισόδιο σε ένα κύμα πιθανών συμφωνιών που σαρώνει τον ιταλικό χρηματοοικονομικό κλάδο. Η ίδια η Mediobanca αποτελεί στόχο εξαγοράς, καθώς έχει απορρίψει πρόσφατη πρόταση της Banca Monte dei Paschi di Siena SpA — και η προσφορά για τη Banca Generali εκλαμβάνεται ως αμυντική κίνηση.
Η Mediobanca, ήδη ο μεγαλύτερος μέτοχος της μητρικής της Banca Generali, σκοπεύει να χρηματοδοτήσει την εξαγορά μέσω ανταλλαγής μετοχών της Assicurazioni Generali, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα. Η Generali κατέχει το 50,17% της μονάδας διαχείρισης πλούτου.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Mediobanca, Αλμπέρτο Νάγκελ, έχει δεχθεί στο παρελθόν κριτική από μεγάλους μετόχους για τη συμμετοχή της τράπεζας στη Generali.
Η συμφωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα «ανανεώσει την υπάρχουσα συνεργασία» ανάμεσα στη Generali και στη θυγατρική τράπεζά της, ενώ η μητρική εταιρεία θα «επωφεληθεί από βιομηχανικές συμφωνίες με τον Όμιλο Mediobanca, ο οποίος, χάρη στη θέση και το brand του, θα έχει ενισχυμένες προοπτικές ανάπτυξης» στον κλάδο διαχείρισης πλούτου.
Η αναλογία ανταλλαγής για τις μετοχές της Banca Generali έχει οριστεί σε 1,70 μετοχές της Assicurazioni Generali (μετά τη διανομή μερίσματος), σύμφωνα με τη Mediobanca.
Η Mediobanca θα συγκαλέσει γενική συνέλευση μετόχων στις 16 Ιουνίου για να λάβει την έγκριση της προσφοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΣΤΑΤ: Επιβράδυνση στις υπηρεσίες τον Μάρτιο – Αντέχουν καταλύματα και πληροφορική
- ΕΛΣΤΑΤ: Αλμα 11,6% στον τζίρο του χονδρεμπορίου τον Μάρτιο
- Κικίλιας: Η ελληνική ναυτιλία ελέγχει το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας με 200.000 θέσεις εργασίας
- ALPHA TRUST ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ: Στα 8,35 ευρώ η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών από την επανεπένδυση μερίσματος
- “Βουλιάζει” από παράπονα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - Γνωστοποίηση της τιμής διάθεσης των νέων μετοχών λόγω επανεπένδυσης μερίσματος
- Allwyn: Άλμα 21% στα καθαρά έσοδα και EBITDA €443 εκατ. στο α’ τρίμηνο
- Κοινό βήμα Οικονομικού Πανεπιστημίου και Eurobank για τη νέα γενιά στελεχών στην ψηφιακή οικονομία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








