Επικαιρότητα

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο – Η φωτιά έχει μπει σε αυλές σπιτιών

Στην περιοχή Ασκληπείο όπου πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασκληπιείο στη Ρόδο με την φωτιά να έχει μπει σε αυλές σπιτιών. Αλλάζουν διαρκώς οι άνεμοι στην περιοχή και η φωτιά κατευθύνεται στο Γενάδι.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 4 έως 5 μποφόρ ενώ οι θερμοκρασίες και σήμερα θα είναι ιδιαίτερα υψηλές.

«Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο» ανέφερε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης για τις δασικές πυρκαγιές στη χώρα.

«Όλες οι δυνάμεις επιχειρούν. Στη Ρόδο είναι σε εξέλιξη μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στον οικισμό Ασκληπείο» ανέφερε ο κ. Βαθρακογιάννης διευκρινίζοντας ότι η κατεύθυνση του ανέμου είναι νότια.

«Για την αντιμετώπισή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις» ανέφερε περιγράφοντας αναλυτικά τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Μιλώντας για το άλλο μεγάλο πύρινο μέτωπο αυτό της Κέρκυρας δήλωσε ότι «η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση έλαβε μεγάλες διαστάσεις απειλώντας σπίτια στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού».

Και όπως είπε, με διαδοχικά μηνύματα που εκδόθηκαν από το 112 εκκενώθηκαν 17 οικισμοί και απομακρύνθηκαν 2446 πολίτες. Στο έργο της απομάκρυνσης συνέδραμαν αστυνομία, Περιφέρεια και λιμενικό

Όπως είπε μέχρι στιγμής δεν έχει καταστραφεί κάποιο σπίτι στην Κέρκυρα όπου επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Αναφορικά με τη πυρκαγιά στην Εύβοια ανέφερε ότι επεκτάθηκε με τη βοήθεια ανέμων σε χαμηλή βλάστηση στην ευρύτερη περιοχή αναφέροντας ότι έλαβε γρήγορα διαστάσεις προς τις περιοχές Ποτάμι, Πλατανιστός, Καστρί και Πλατύ Γιαλός.

«Οικισμοί εκκενώθηκαν μετά από μήνυμα που εκδόθηκε από το 112» πρόσθεσε λέγοντας ότι στην περιοχή επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Αναφορικά με τη φωτιά που ξεκίνησε χθες κοντά στα Δερβενάκια Αχαϊας επισήμανε ότι εκεί επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα λέγοντας ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα στις προσπάθειες για κατάσβεση.

Ολη τη νύχτα

Σημιεώνεται ότι, πυροσβέστες και εθελοντές συνέχισαν όλη τη νύχτα τη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ενώ από νωρίς το πρωί της Δευτέρας έχουν ενταθεί, για έβδομη ημέρα, οι προσπάθειες και από αέρος.Κατά τη διάρκεια της νύχτας, δύο μέτωπα κινήθηκαν στο χωριό Ασκληπιείο και ένα τρίτο ανατολικά ανάμεσα σε Μάσαρη και Μαλώνα, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώνονταν διαδοχικά σε πολλά σημεία ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, που επίσης αντιμετωπίστηκαν από τις ομάδες δασοπυρόσβεσης.Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει κινηθεί ανατολικά, προς Μαλώνα και Μάσαρη, χωρίς ωστόσο να απειλούνται οι οικισμοί. Όλο το βράδυ επιχειρούσαν 266 πυροσβέστες με 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

close menu