Αφορά την προμήθεια καλωδίου του τμήματος EuroAsia Interconnector, που θα συνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο.
Η Nexans ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κέρδισε τη σύμβαση αξίας 1,43 δισ. ευρώ για το τμήμα του EuroAsia Interconnector που θα συνδέει την Ελλάδα με την Κύπρο.
Ο διασυνδετήριος αγωγός θα παρέχει έως και 2.000 MW ενέργειας στην Ευρώπη και θα είναι το μεγαλύτερο έργο διασύνδεσης στην ιστορία, τροφοδοτώντας πάνω από 3 εκατομμύρια σπίτια με ηλεκτρική ενέργεια, ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.
Η Nexans Ελλάς είναι μέλος του πολυεθνικού Ομίλου Nexans, με εξειδίκευση στον τομέα της ηλεκτροδότησης. Κατασκευάζει καλώδια ενέργειας μέσης και χαμηλής τάσης στην Ελλάδα στο εργοστάσιο που διαθέτει στην περιοχή της Φθιώτιδας για σχεδόν 50 χρόνια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΣΕ: Απόλυση φύλακα ισόπεδης διάβασης για παράβαση καθήκοντος
- Νετανιάχου: Καλεί του Ιρανούς να εγκαταλείψουν την Τεχεράνη
- Γαλλία: Έκλεισε τα περίπτερα ισραηλινών αμυντικών εταιρειών στο Σαλόνι Αεροναυπηγικής του Μπουρζέ
- Spitogatos – αποδόσεις ακινήτων: Οι υψηλότερες της Αθήνας σε Πατησίων και Αχαρνών
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις