Με τιμή εκκίνησης 8,2 ευρώ ανά μετοχή
Το μεγάλο γεγονός σήμερα για την ελληνική κεφαλαιαγορά και γενικότερα την οικονομία είναι η εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η μεγάλη ζήτηση μετοχών από ιδιωτές και θεσμικούς επενδυτές δείχνει πως όταν υπάρχουν κατάλληλες ώριμες εταιρείες, μπορεί η αγορά να αποκτήσει βάθος. Η είσοδος της εταιρείας θα ωφελήσει τα μέγιστα το ίδιο το Χρηματιστήριο Αθηνών και την εταιρεία που το εκμεταλλεύεται (την ΕΧΑΕ) αυξάνοντας τον τζίρο της αγοράς και κάνοντας πιο ελκυστική την ελληνική κεφαλαιαγορά.
Αναμένεται αύξηση της τιμής της μετοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών λόγω της υπερβάλουσας ζήτησης και του γεγονότος ότι ο βασικός μέτοχος (AviΑlliance) αγόρασε επιπλέον μετοχές μέσω της δημόσιας προσφοράς σε ανώτερη τιμή από αυτή της δημόσιας προσφοράς και συγκεκριμένα στα €9,758.
Η χρηματιστηριακή αξία της εταρείας με βάση την τιμή της εισαγωγής ανέρχεται σε 2,46 δισ. ευρώ και θα προστεθεί στα 94,3 δισ. ευρώ της αγοράς (με βάση τις τιμές κλεισίματος της Τρίτης 6/2).
Σήμερα θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών 300.000.000 μετοχές με τιμή εκκίνησης 8,2 ευρώ.
Να θυμίσουμε πως από την δημόσια προσφορά το ΤΑΙΠΕΔ (ως πωλητής μέτοχος 90.000.000 μετοχών άντλησε τελικά 784,7 εκατ. ευρώ ή €770 εκατ. μετά την αφαίρεση των δαπανών της έκδοσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΑΣ: 11 νεκροί και 703 τραυματίες σε 531 τροχαία τον Ιούλιο στην Αττική
- ΕΕ: Στα 34,7 δισ. λίτρα η παραγωγή μπύρας το 2024 – Στη 12η θέση η Ελλάδα
- Το φαινόμενο Sydney Sweeney και η καμπάνια American Eagle
- Ράλι Ακρόπολις: Ανακοινώθηκε το ημερολόγιο του WRC για το 2026
- “Πράσινο” φως για έξι μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, “κόκκινο” για πέντε
- Samsung: Βλέπει αύξηση 50% στις πωλήσεις του Galaxy Z Fold 7 στις ΗΠΑ
- Τουρκία: Mείωση 12,1% στο εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο 2025
- Τζακ Μα: Ο mister “δεν ξέρω τίποτα” που έγινε δισεκατομμυριούχος από το Alibaba
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις