Με τιμή εκκίνησης 8,2 ευρώ ανά μετοχή
Το μεγάλο γεγονός σήμερα για την ελληνική κεφαλαιαγορά και γενικότερα την οικονομία είναι η εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Ελευθέριος Βενιζέλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η μεγάλη ζήτηση μετοχών από ιδιωτές και θεσμικούς επενδυτές δείχνει πως όταν υπάρχουν κατάλληλες ώριμες εταιρείες, μπορεί η αγορά να αποκτήσει βάθος. Η είσοδος της εταιρείας θα ωφελήσει τα μέγιστα το ίδιο το Χρηματιστήριο Αθηνών και την εταιρεία που το εκμεταλλεύεται (την ΕΧΑΕ) αυξάνοντας τον τζίρο της αγοράς και κάνοντας πιο ελκυστική την ελληνική κεφαλαιαγορά.
Αναμένεται αύξηση της τιμής της μετοχής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών λόγω της υπερβάλουσας ζήτησης και του γεγονότος ότι ο βασικός μέτοχος (AviΑlliance) αγόρασε επιπλέον μετοχές μέσω της δημόσιας προσφοράς σε ανώτερη τιμή από αυτή της δημόσιας προσφοράς και συγκεκριμένα στα €9,758.
Η χρηματιστηριακή αξία της εταρείας με βάση την τιμή της εισαγωγής ανέρχεται σε 2,46 δισ. ευρώ και θα προστεθεί στα 94,3 δισ. ευρώ της αγοράς (με βάση τις τιμές κλεισίματος της Τρίτης 6/2).
Σήμερα θα εισαχθούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών 300.000.000 μετοχές με τιμή εκκίνησης 8,2 ευρώ.
Να θυμίσουμε πως από την δημόσια προσφορά το ΤΑΙΠΕΔ (ως πωλητής μέτοχος 90.000.000 μετοχών άντλησε τελικά 784,7 εκατ. ευρώ ή €770 εκατ. μετά την αφαίρεση των δαπανών της έκδοσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
- GLS: Σε ποιες περιοχές επεκτείνεται ο μέτοχος της ACS
- Με νέο λογισμικό το νέο Galaxy S26 που παρουσιάζει η Samsung στις 25 Φεβρουαρίου
- Απεργία οι διανομείς της Efood την Τσικνοπέμπτη
- ΟΣΕ: Διαγωνισμός ύψους πάνω από 5 εκατ. ευρώ για τη ριζική ανακαίνιση του ‘’Σταθμού Λαρίσης’’
- Ανδρας ανασύρθηκε νεκρός από τις γραμμές του Μετρό στο Σύνταγμα
- Από τα Public στην ΙΚΕΑ, νέα Senior Regional HR Manager η Ιωάννα Τρυπάτση
- Εφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός της ΝΔ Αναστάσης Παπαληγούρας, 78 ετών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









