Σε νέες χορηγήσεις 2 δισ. ευρώ έχει προχωρήσει κατά το 9μηνο του 2018 η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας σημειώσει παράλληλα τη μεγαλύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) τα τελευταία τρίμηνα.
Αυτό επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.
Μάλιστα, ο κ. Μεγάλου επεσήμανε ότι η Τράπεζα είναι σε πορεία υλοποίησης εκταμιεύσεων 3 δισ. ευρώ εντός του 2018, ενώ πρόσθεσε ότι τα επόμενα τρίμηνα θα περάσουν σε θετική πιστωτική επέκταση έπειτα από μια δεκαετία.
Ο κ. Μεγάλου επισήμανε τη βελτίωση της ρευστότητας της τράπεζας, με τις καταθέσεις να διαμορφώνονται σήμερα στα 43 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 2 δισ. από την αρχή του έτους και ανέφερε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει δυναμικά την οικονομία.
«Η ισχυρή ρευστότητα της Τράπεζας Πειραιώς σε συνδυασμό με το πλάνο κεφαλαιακής της ενίσχυσης παρέχουν τα εφόδια για να στηρίζουμε την ελληνική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίνα: Αύξηση 17,5% στην ηλεκτρική ισχύ στα τέλη Σεπτεμβρίου
- Υπουργικό: Με τηλεδιάσκεψη στη συνεδρίαση ο Μητσοτάκης λόγω κορονοϊού
- Καμία παράταση για τον διαγωνισμό των standalone μπαταριών που λήγει την Παρασκευή
- Eurobank: Με 32,67% η Fairfax στο μετοχικό κεφάλαιο
- Xειμερινός τουρισμός: Εκσυγχρονίζονται Μπάφι (Πάρνηθα) και το χιονοδρομικό στο Περτούλι
- Manpower: Εξι στους δέκα εργοδότες παγκοσμίως επενδύουν στην αυτοματοποίηση εργασίας
- Ferst Logistics: Αύξηση τζίρου και επενδύσεις για την εταιρεία που εξαγόρασε η Μελίνα Τραυλού
- Fed: Μειώνει τα επιτόκια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








