Η Τράπεζα Πειραιώς στο τέλος του 2020 θα έχει ενεργητικό της τάξης των 70 δισ.ευρώ, θα είναι κεφαλαιακά ισχυρή, κερδοφόρος και θα παραμένει η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης. Ο κ. Μεγάλου αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση του οικονομικού περιβάλλοντος που συνιστά ευκαιρία και ανάσα για την ελληνική οικονομία, ώστε να αξιοποιήσει τη συγκυρία και να μπορέσει να ανακάμψει μετά την πολυετή ύφεση.
Σε αυτό το πλαίσιο η Τράπεζα Πειραιώς θα συντελέσει ως η μεγαλύτερη τράπεζα στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο κ. Μεγάλου και υπογράμμισε τη δέσμευση για νέες χρηματοδoτήσεις άνω των 3 δισ.ευρώ το 2018. «Στόχος μας είναι να αυξάνουμε κάθε χρόνο τις χρηματοδοτήσεις μας και να φθάσουμε στο τέλος του 2020, τα 5 δισ.ευρώ ετησίως από τα 2,7 δισ. ευρώ που ήταν το 2017 και 2 δισ.ευρώ του 2016», είπε.
Στη βελτίωση των συνθηκών για τη χώρα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, ο οποίος σημείωσε ότι με τις αποφάσεις του Εurogroup της 21ης Ιουνίου, τίθενται οι βάσεις για επιστροφή στην κανονικότητα και σε ανάπτυξη για τη χώρα μας. Η περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους που προσέφερε στην Ελλάδα το Eurogroup εξασφαλίζει ότι η Ελλάδα θα έχει ήπιες ανάγκες αναχρηματοδότησης τα επόμενα 10 χρόνια, ανοίγοντας το δρόμο ώστε η χώρα να επιστρέψει στις αγορές, επισήμανε ο κ. Χαντζηνικολάου, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει την ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος και το θετικό παγκόσμιο κλίμα που επικρατεί, για να επιταχύνει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Η Γερμανία εξετάζει να κρατικοποιήσει τις δραστηριότητες της Rosneft μετά τις κυρώσεις Τραμπ
- Η FED προχώρησε σε μείωση των επιτοκίων κατά 0,25%
- Δένδιας: Διαγωνισμός για την ανάδειξη του Άγνωστου Στρατιώτη
- Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε τη νέα βιοκλιματική όψη του Πενταγώνου
- Πιερρακάκης για τα αιτήματα της ΚΕΔΕ: Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα
- Κλοπή στο Λούβρο: Η εισαγγελέας λέει ότι οι δύο συλληφθέντες αναγνώρισαν «εν μέρει» την εμπλοκή τους
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα περιμένοντας Fed και EKT
- Quest: Η GLS δεν θα ασκήσει το πρώτο call option για το υπόλοιπο 80% της ACS
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








