Στο 1,2 δις ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων (άθροισμα των κλάδων χερσαίων οχημάτων και αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων) του έτους 2014 και ήταν μειωμένη κατά 14,1% σε σχέση με το 2013. Την ίδια χρονιά, οι ασφαλίσεις κατά ζημιών κατέγραψαν παραγωγή 2 δισ. ευρώ, μειωμένη κατά 10,5% έναντι της προηγούμενης χρονιάς.
Αυτά προκύπτουν από τη στατιστική επετηρίδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και στην οποία συμμετείχαν με αναλυτικά στοιχεία 27 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 91,5% στο σύνολο του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2014.
Σημειώνεται ότι η ασφάλιση αυτοκινήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ασφάλισης στην Ελλάδα. Συμμετέχει κατά 59,2% στην παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλίσεων κατά ζημιών και κατά 31,2% στην συνολική παραγωγή ασφαλίσεων ζωής και ζημιών (στοιχεία έτους 2014).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Tucker Carlson δήλωσε ότι θα μεταδώσει συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Ιράν
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο +30,5% η άνοδος του Γενικού Δείκτη από την αρχή του 2025
- Έπεσε απροειδοποίητα η πλατφόρμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στη Λιβύη ο Γ. Γεραπετρίτης
- Ο Μασκ ίδρυσε κόμμα και επικαλέστηκε τον Επαμεινώνδα στη μάχη των Λεύκτρων
- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα
- Καιρός: Ξεκινούν τα 40άρια
- Στους 50 οι νεκροί στο Τέξας και πολλά παιδιά στις κατασκηνώσεις, 29 αγνοούμενοι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις