Ο συνολικός αριθμός των αργούντων πλοίων μειώθηκε κατά 28,8% και η ολική χωρητικότητά τους μειώθηκε κατά 24,5% σε σχέση με πέρυσι
Σε 37 ανήλθαν τα αργούντα (παροπλισμένα) εμπορικά πλοία 100 κόρων και άνω σε ελληνικούς λιμένες τον περασμένο Δεκέμβριο, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, εκ των οποίων 18 είχαν ελληνική σημαία και 19 ξένη.
Ο συνολικός αριθμός των αργούντων πλοίων μειώθηκε κατά 28,8% και η ολική χωρητικότητά τους μειώθηκε κατά 24,5% τον Δεκέμβριο 2023 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2022. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2022 προς το 2021, είχε παρατηρηθεί μείωση στον αριθμό των αργούντων πλοίων κατά 10,3% και μείωση της ολικής χωρητικότητάς τους κατά 24,9%.
Ο αριθμός των αργούντων πλοίων με ελληνική σημαία σε λιμένες του εσωτερικού μειώθηκε κατά 14,3% και η ολική χωρητικότητά τους μειώθηκε κατά 5,3% τον Δεκέμβριο 2023 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2022. Κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2022 προς το 2021, είχε παρατηρηθεί μείωση του αριθμού των αργούντων πλοίων με ελληνική σημαία κατά 4,5% και μείωση της ολικής χωρητικότητάς τους κατά 50,8%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υψηλότερα οι τιμές των μετοχών στο μεγαλύτερο μέρος της Ασίας
- Τραμπ: Μυστικές επιχειρήσεις της CIA στη Βενεζουέλα, εξετάζει χερσαία πλήγματα
- Νεκρός μετά από πυροβολισμούς στο χωριό Ευζώνους του Κιλκίς
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ Ν/Α της Κρήτης
- Συζήτηση αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική
- Να ξαναρχίσει τον πόλεμο απειλεί το Ισραήλ αν η Χαμάς δεν παραδώσει όλες τις σορούς
- Φωτιά σε αποθήκη με ψυγεία φρούτων
- Οικογένεια Στεργίου Α.Ε.: Χρονιά ήπιας ανάπτυξης το 2024 αλλά θεμελίωσης μιας μεγάλης επένδυσης και νέων δυνατοτήτων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις