Περιορίστηκε κατά 2,7 δισ. ευρώ τον Ιούνιο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος, η οποία περιλαμβάνει τη ρευστότητα μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) και την απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
_x000D_
Σύμφωνα με τα στοχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών περιορίστηκε στα 54,2 δισ. ευρώ από 56,9 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαΐου.
_x000D_
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη μείωση του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών από τον ELA στα 37,9 δισ.ευρώ από 40,7 δισ.ευρώ αντιστοίχως, καθώς και την οριακή αύξηση της απευθείας χρηματοδόσης από την ΕΚΤ στα 16,3 δισ. ευρώ από 16,2 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βορίζια: Ψάχνουν σε καταφύγια και μαντριά τα τρία αδέρφια – Καμία πολιτική δήλωση κατευνασμού
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με μεικτά πρόσημα – Ανοδικά οι μετοχές αυτοκινήτων
- Microsoft: Eπενδύει 15,2 δισ. δολάρια για τεχνητή νοημοσύνη στα ΗΑΕ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Να τα «γυρίσει» προσπάθησε ο Στρατάκος για το «ποιος τις γ… τις εγκυκλίους;» που έλεγε στον «Φραπέ»
- Κόντρα Δούκα – Μπακογιάννη για τα πατίνια
- ΕΥΔΑΠ: Επέκταση της αρμοδιότητάς της σε Εύβοια, Βοιωτία και Φωκίδα
- FLEXOPACK: 21 στελέχη συμμετείχαν στο Stock Option Plan
- Αλλάζω θερμοσίφωνα: Δόθηκε νέα παράταση – Πότε εξαργυρώνονται οι επιταγές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







