Την απόφασή της να μην σταματήσει τις εργασίες της σε καμία μονάδα της στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Eldorado Gold.
_x000D_
Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι αναβάλλεται, προσωρινά, η απόφασή της να σταματήσει τις εργασίες της στην Ελλάδα και να προχωρήσει σε απολύσεις.
_x000D_
Η Eldorado Gold, μητρική της Ελληνικός Χρυσός, σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι αναστέλλει την απόφαση να διακόψει τις επενδύσεις στις Σκουριές, τονίζοντας ότι εισέρχεται σε «εποικοδομητικό διάλογο» με την ελληνική κυβέρνηση.
_x000D_
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση
_x000D_
«Η Eldorado Gold Corporation (“Eldorado”, “η Εταιρεία” ή “εμείς”) ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με αντικείμενο την ανάπτυξη της επένδυσης των Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής (Βόρεια Ελλάδα), της θυγατρικής της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Τα Μεταλλεία Κασσάνδρας, που αποτελούνται από τα υποέργα των Σκουριών, της Ολυμπιάδας και το μεταλλείο στο Στρατώνι, έχουν αδειοδοτηθεί το 2011 από το Ελληνικό Κράτος βάσει μίας ενιαίας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
_x000D_
Ο George Burns, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Eldorado, σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης”
_x000D_
Ο κ. Burns συμπέρανε: “Διατηρούμε το δικαίωμα να θέσουμε τα έργα μας σε κατάσταση συντήρησης και να λάβουμε άμεσα νομικά μέτρα για να προστατέψουμε την Εταιρεία και τα δικαιώματά μας στην Ελλάδα, σε περίπτωση που ο διάλογος με το ΥΠΕΝ αποδειχθεί ανεπιτυχής. Παράλληλα, είμαστε πεπεισμένοι ότι η διαδικασία της διαιτησίας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από την Ελληνική Κυβέρνηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως και αποτελεσματικά, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.”»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κάτω από τις 4.000 δολάρια ο χρυσός λόγω ενίσχυσης του αμερικανικού νομίσματος
 - Πτώση στις ασιατικές μετοχές λόγω της ρευστοποίησης κερδών – Το δολάριο ενισχύεται
 - ΑΑΔΕ: Ξεκινά εφόδους στα νυκτερινά κέντρα για φορολογικές παραβάσεις και αδήλωτους τζίρους
 - E. Μαντούδης: Από τις εξωσωματικές, στις κατασκευές ο γνωστός γυναικολόγος
 - Ελληνικά Οινοποιεία: Δύο νέες θυγατρικές για επέκταση σε μπίρα και γλυκά
 - Επίδομα ενοικίου: Στις 28 Νοεμβρίου η καταβολή στους δικαιούχους
 - Καιρός: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν τα φαινόμενα
 - WPS (West Α.Ε.): Η εταιρεία που έχει αναλάβει υπηρεσίες των ΕΛΤΑ – Από τα άλογα στα ταχυδρομεία
 
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 







